Tramstation Baak. Foto Stichting MooiBaak
Volledig scherm
PREMIUM
Tramstation Baak. Foto Stichting MooiBaak © Stichting MooiBaak

Stukje originele rails Zutphen-Emmerikse tram terug in Baak

BAAK - Het begon met een plannetje om iets te doen aan de historie van de Zutphens-Emmerikse tram in Baak . ,,Dat is iets uit de hand gelopen’’, erkennen Werner Willemsen en Fred van der Meije. Het resultaat is een monumentje met de originele rails van de smalspoorlijn en een expositie over de tramweg dit weekeinde in de Martinuskerk.

0 reacties

 1. Boze brief Ruurloër over peperdure rekenmachines lijkt te werken: ‘Geldklopperij’
  1

  Boze brief Ruurloër over peperdure rekenmachi­nes lijkt te werken: ‘Geldklop­pe­rij’

  Arjen van Gijssel (53) uit Ruurlo schreef anderhalf jaar geleden een boze brief naar de Tweede Kamer over al die dure grafische rekenmachines die hij telkens voor zijn vier schoolgaande kinderen moest aanschaffen. Dat leidde uiteindelijk tot een motie die gisteren is behandeld in de Tweede Kamer en die waarschijnlijk op een meerderheid kan rekenen. ,,Dit bewijst dat de democratie werkt.’’
 2. Nieuw leven beginnen? Ga langs bij veerman Dirk, hij heeft zijn IJsselpont (nog steeds) te koop staan
  PREMIUM

  Nieuw leven beginnen? Ga langs bij veerman Dirk, hij heeft zijn IJsselpont (nog steeds) te koop staan

  Pontbaas Dirk Wijers heeft zijn veerpont en het veerrecht van het Bronkhorster veer inmiddels vijf jaar te koop staan. Er hebben zich het afgelopen jaar twee serieuze kandidaten gemeld, maar beiden haakten toch af. En dus vaart de oude pontbaas (71) gewoon weer heen en weer. Tot hij een overnamekandidaat heeft gevonden. ,,Je moet wel een beetje avontuurlijk zijn aangelegd, het is echt geen kantoorbaan”