Volledig scherm
PREMIUM
Organisatoren Joost Jansen en Patrick Leferink (met baard) in de Martinuskerk. © Rob Voss

Tempelpop in Baak zet stap naar drie dagen muziek

BAAK - De vierde editie van Tempelpop in de Baakse kerk Martinushuus is uitgebreid met een dag: zondag 19 mei. Drie dagen rocken in de tempel, het was een lang gekoesterde wens van Joost Jansen en Patrick Leferink.

Volledig scherm
Joost Jansen en Patrick Leferink (met baard) in de Martinuskerk. © Rob Voss

Waarom wilden jullie Tempelpop uitbreiden?
Jansen: ,,Patrick en ik liepen al heel lang rond met het idee om tijdens Tempelpop een feestavond op inschrijving te houden voor bedrijven en groepen, zoals sportteams. We kunnen een extra dag in de kerk terecht, dus besloten we het erop te wagen. Die feestavond voor groepen is zaterdag. De inschrijvingen komen al aardig op gang.”

Hoe kunnen de mensen zich vermaken tijdens de ‘groependag’?
,,De dag heet Bier und Tempelfest en heeft als thema Tirol. Voor 45 euro kun je onbeperkt eten en drinken. Er staan lange tafels, je kunt grote pullen bier krijgen. Het eten is stevige kost als schnitzels en worst. Er is muziek van de Oktoberfeestband Zugabe en volkszanger Peter Borkes.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. ‘Het kan niet zo zijn dat mijn mannen en vrouwen als een stelletje amateurs worden weggezet’
    PREMIUM
    video

    ‘Het kan niet zo zijn dat mijn mannen en vrouwen als een stelletje amateurs worden weggezet’

    VORDEN - Bij de grote, uitslaande brand in een autobedrijf aan de Handelsweg in Vorden zou de brandweer eind mei ‘amateuristisch’ te werk zijn gegaan. Het bluskorps werd bovendien ‘gebrek aan kennis’ verweten en er zou een tekort aan bluswater zijn. Al die uitspraken die in het dorp bleven rondzingen, schoten postcommandant Bennie Hekkelman in het verkeerde keelgat. Hij plaatste een flink relaas op Facebook om een tegengeluid te laten horen. ‘Want gevochten hebben ze!’

Achterhoek