Volledig scherm
© Thinkstock

Tennisclubs in Bronckhorst gaan intensief samenwerken

HENGELO/ ZELHEM - Leden van de tennisverenigingen in Hengelo, Zelhem, Keijenborg en Steenderen kunnen vanaf medio september tennissen op elkaars complex en samen competitie spelen. Met een intensieve samenwerking willen de clubs het voor leden makkelijker maken om te tennissen met mensen van hetzelfde niveau en/of leeftijd.

De leden van de Nieuwe Hellewei (Steenderen), De Keislag (Keijenborg), LTC Zelhem en Het Elderink (Hengelo) kunnen straks samen op tennisles en competitie spelen. Daarbij worden ze als ze dat willen ingedeeld op basis van leeftijd en/of niveau. Voor Hengelo, Steenderen en Keijenborg wordt één tennistrainer aangesteld. Zelhem, die van de vier clubs de meeste jeugdleden heeft, regelt de trainingen voorlopig nog zelf.

De Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) stimuleert dit soort samenwerkingen tussen clubs. ,,Het gebeurt ook steeds vaker, zeker met betrekking tot jeugdtennis’’, zegt een woordvoerster. ,,De clubs zitten allemaal met dezelfde problematiek.’’  

Zestig jeugdleden

Quote

De tijden dat kinderen lekker een hele dag gaan tennissen zijn voorbij

Paul Mokkink, Het Elderink

De gemeente Bronckhorst heeft van de Achterhoekse gemeenten de meeste tennisclubs (acht). De vier samenwerkende clubs hebben nu samen zo'n zestig jeugdleden. Dit aantal ligt aanzienlijk lager dan pakweg tien jaar geleden. ,,De tijden dat kinderen lekker een hele dag gaan tennissen zijn voorbij’’, weet Paul Mokkink, voorzitter van Het Elderink. ,,Je kunt je afvragen waar de jeugd is. Al kan het aantal ineens ook weer snel stijgen als een vriendinnenclubje besluit lid te worden. Het is lastig om jongeren te enthousiasmeren, maar daar blijven we voorlopig wel energie in steken.’’

Een nadrukkelijke wens van de leden was ook dat er op andere banen in de buurt gespeeld kan worden. Dat kan nu, maar wie bijvoorbeeld in Keijenborg wil tennissen, moet wel minimaal één lid van die vereniging meenemen. In november wordt er een kennismakingstoernooi gehouden waarbij op alle vier de complexen - en dus op verschillende ondergronden - wordt gespeeld.

Open houding

Ook op het gebied van onderhoud en sponsoring wordt samenwerking niet uitgesloten. ,,We helpen elkaar nu al met het omgaan met de privacywetgeving’’, zegt Mokkink, die blij is met de 'open houding' van alle partijen. ,,Vroeger wilde iedere vereniging alles binnenshuis regelen, nu willen we van elkaar leren. Niemand is terughoudend.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Voor 3,40 gulden per week werken aan de bouw van de tram in Baak

    Voor 3,40 gulden per week werken aan de bouw van de tram in Baak

    VELSWIJK - Drie gulden en veertig cent was het weekloon dat Bernhard de Vrugt in de jaren dertig van de twintigste eeuw verdiende bij de aanleg van de Zutphen-Emmerikse tram. Zijn schoondochter Diny de Vrugt-Driessen zag het artikel in De Gelderlander over twee mannen die hebben gezorgd dat er in Baak een stukje originele rails is teruggebouwd. Ze nam contact op met de redactie. ,,Ik heb nog originele foto's van de aanleg.’’ Wij zochten haar op.

Achterhoek