Theo vond een schedel, dijbeen en bot zo lang als zijn eigen onderbeen

videoHUMMELO - In een bosje tussen Hummelo en Toldijk zijn menselijke botten gevonden. Mogelijk gaat het om de resten van een sinds 2010 vermiste man. De politie doet uitgebreid onderzoek. 

Een witte simkaart is het eerste dat de aandacht trekt van Theo Vervelde (73). Dan ziet hij een portemonnee opengeklapt op de bosgrond liggen. Hij pakt de buidel op en haalt er een persoonsbewijs en een bankpasje uit. De portemonnee ligt er al een tijdje, concludeert hij, want alle kaarten kleven aan elkaar. Bovendien leest hij dat het persoonsbewijs in 2011 is verlopen. Dan ziet hij in de struiken een lang bot.

Alsof het voor hem dagelijkse kost is, zo praat Vervelde 24 uur later ontspannen over de menselijke botten die hij dinsdagmiddag vond rond kwart over drie.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Monument met 104.000 stenen herdenkt  omgekomen joden in Achterhoek

    Monument met 104.000 stenen herdenkt omgekomen joden in Achterhoek

    WINTERSWIJK / GENDRINGEN - In zeven Achterhoekse gemeenten is eind januari het monument Levenslicht van kunstenaar Daan Roosegaarde te zien. Dat bestaat uit een cirkel met daarop honderden stenen die met lichtgevende inkt zijn bestreken. Daardoor lichten ze op in het donker, onder invloed van een uv-lamp. Elke steen staat symbool voor één joodse Achterhoeker, die tijdens de Duitse bezetting tussen 1940 en 1945 is afgevoerd en vermoord.

Achterhoek