Volledig scherm
© Desiree Egberts/Twitter

'Thuiszorg demonstratie FNV in Hengelo gaat door'

HENGELO - De grote demonstratie die vakbond FNV dinsdag wil houden in het Gelderse Hengelo gaat door. Volgens een woordvoerster van de bond wordt de demonstratie "op volle sterkte" doorgezet, ook al zijn de banen van de thuiszorgers in de Gelderse gemeente nu veiliggesteld. "We zijn natuurlijk blij met dit besluit, maar er zijn nog zo’n 8.000 medewerkers die in spanning zitten.".

"Nog ruim tweehonderd gemeenten in Nederland moeten een besluit nemen”, aldus een woordvoerster van FNV. De bond riep mensen eerder deze week op in groten getale naar de plaats te komen om medewerksters van TSN te ondersteunen.

Actie
Eerder op de dag liet de gemeente Bronckhorst weten dat de 63 thuishulpen die nu nog bij TSN werken worden ondergebracht bij zorgaanbieders Markenheem en Zorgkompas. Zo kunnen cliënten hun vertrouwde hulp in de huishouding behouden, aldus de gemeente. In totaal gaat het om 63 medewerkers die zo'n 300 cliënten bedienen. De Thuishulpen van TSN voerden sinds vrijdag actie in Hengelo. Zij eisten dat de gemeente zorgaanbieder Buurtzorg in de zou arm nemen als vervanger voor TSN. Om dat kracht bij te zetten is onder meer het gemeentehuis enige tijd bezet geweest.

Achterhoek