Netterden is een van de twee plekken in de Achterhoek waar al windmolens staan. De andere plek is het Aaltense Goor. Foto Jan van den Brink
Volledig scherm
PREMIUM
Netterden is een van de twee plekken in de Achterhoek waar al windmolens staan. De andere plek is het Aaltense Goor. Foto Jan van den Brink © Jan van den Brink

Toch windmolens in Bronckhorst, als het aan het college van B&W ligt

HENGELO - Het college van B en W van Bronckhorst sluit de bouw van grote windmolens de komende jaren niet uit. Tot nu toe was Bronckhorst altijd tegen de komst van hoge windmolens.

4 reacties

 • Nick

  3 jaar geleden
  Gelukkig heeft dit college beloofd dat ze luistert naar de inwoners! Dus als wij geen windmolens willen komen die er ook niet toch?
 • EVD

  3 jaar geleden
  Slechts weinig mensen zien de nadelige en zelfs levensgevaarlijke kant achter windenergie. Velen classificeren dit stukje techniek onder “schone energie”, “milieu bewust”, “duurzaam”, “goed”, “groen” en “veilig”, maar weten niet dat windenergie jaarlijks vele zieke en dodelijke slachtoffers veroorzakt en er enorme milieuschade plaatsvindt. In China voltrekt zich een humanitaire ramp van enorme omvang.De windindustrie is afhankelijk van de winning en verwerking van de zeldzame aardmetalen uit Baotou. Voor de magneten van de windmolens wordt neodymium en dysprosium gebruikt. Gemeente: pas op.
 • IkkeDeOrginele

  3 jaar geleden
  Neehoor, die ikke-mentaliteit zit in de bebouwde kom. Daar willen ze geen windmolens, dus dumpen ze dat schroot in het buitengebied. Met alle overlast en leed dat daar bij hoort. Dat is pas not in my backyard. Een windmolenvrij buitengebied: dat is pas een mooi milieu. 
 • 007

  3 jaar geleden
  Nou Gemeente krijgt een megaklus met de nu al messenslijpende bezwaarmakers - “ikke” mentaliteit gaat voor het kwetsbare milieu.

Achterhoek