Volledig scherm
PREMIUM
Ton van Linder © theo kock persfotografie

Ton van Linder (77) wil nog wel bondscoach worden van Sri Lanka

BAAK - Ton van Linder uit het Achterhoekse Baak is 77, maar nog steeds een grote meneer in de internationale handbalwereld. Hij geeft er zelfs zijn plek in de lokale politiek voor op. Want hij wil niet weer nee zeggen tegen een interim-bondscoachschap van bijvoorbeeld Sri Lanka. 

Quote

Mijn ouders zijn beiden 94 geworden, mijn oudste broer is 91. Dus ik wou maar voor de 100 gaan.

Ton van Linder

,,Of ik de 80 ga halen in het handbal? Dat is voor mij helemaal geen vraagstuk. Zolang ik fysiek en mentaal fit ben, zou ik zeggen: waarom niet?’’ 

Die grens van 80 jaar, daar zit Ton van Linder nog maar iets meer dan twee jaar vanaf. Maar zie hem hier eens zitten, in zijn tuin in het buitengebied tussen Baak en Hengelo. Een krachtige man, vol energie. Nog lang niet van plan het bijltje er bij neer te gooien. ,,Mijn ouders zijn beiden 94 geworden, mijn oudste broer is 91. Dus ik wou maar voor de 100 gaan, ha ha.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Voor 3,40 gulden per week werken aan de bouw van de tram in Baak

    Voor 3,40 gulden per week werken aan de bouw van de tram in Baak

    VELSWIJK - Drie gulden en veertig cent was het weekloon dat Bernhard de Vrugt in de jaren dertig van de twintigste eeuw verdiende bij de aanleg van de Zutphen-Emmerikse tram. Zijn schoondochter Diny de Vrugt-Driessen zag het artikel in De Gelderlander over twee mannen die hebben gezorgd dat er in Baak een stukje originele rails is teruggebouwd. Ze nam contact op met de redactie. ,,Ik heb nog originele foto's van de aanleg.’’ Wij zochten haar op.

Achterhoek