Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © William Hoogteyling

Twee jaar uitstel voor windmolens in Bronckhorst: plannen niet eerder dan 2024

HENGELO/ ELDRIK - Er kunnen plannen gemaakt worden voor de bouw van windmolens in Bronckhorst nu de gemeenteraad akkoord is met het ‘Bronckhorster beleidskader voor windenergie’.

5 reacties

 • Coen Heveling

  1 jaar geleden
  Grappig detail, Bronckhorst bepaald dat eventuele windturbines niet hoger dan 150 meter tiphoogte mogen worden. Vandaag staat in het artikel over windturbines nabij Duiven dat er geen windturbines met een tiphoogte van circa 150 meter meer geproduceerd worden. Als de heren zich aan de toezegging houden is het windturbineprobleem voor Bronckhorst dus opgelost: geen windturbines.
 • Katie Willems

  1 jaar geleden
  Windmolens passen niet in het coulisselandschap en bovendien waait het hier veel te weinig. Op zee en pas in tweede instantie aan de kust omdat het daar veel vaker en harder waait. Maar ook daar moet je eerst nadenken en dan pas doen. Trekvogelroutes niet dichtplanten met windmolens, want dat is vragen om problemen. En integraal denken. Lastig voor de politiek, zeker in dit land.
 • A. Bulten

  1 jaar geleden
  Pas 2024, dus tijd genoeg om het verstand te laten rijpen en gebruik te maken van de onderste lade van het bureau. Een plannetje om te vergeten.
 • Jan Zomers

  1 jaar geleden
  In Duitsland zijn ze terughoudend met het bouwen van nieuwe windmolens. Het is gebleken dat omwonenden lichamelijk en geestelijk klachten krijgen door de slagschaduw en slapeloosheid vanwege het lage bromgeluid. Daar is een afstand vereist met omwonenden van 10 keer de hoogte... dus bij een windmolen van 200 meter is dit 2000 meter. In het dichtbevolkte NL is dit slechts 500 meter, dat is vragen om problemen. Ook is het zo dat je woning, boerderij of bedrijf de helft minder waard wordt.
 • Pim Willemsen

  1 jaar geleden
  Merkwaardig dat hier in deze krant staat dat Eldrik aangewezen is als locatie voor windenergie. Eldrik is aangewezen als locatie voor onderzoek naar windenergie en dat onderzoek wordt dus niet op andere locaties gedaan in Bronckhorst. Daarnaast wordt eerst afgewacht wat het landelijk onderzoek naar negatieve effecten van windenergie.