Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © William Hoogteyling

Twee jaar uitstel voor windmolens in Bronckhorst: plannen niet eerder dan 2024

HENGELO/ ELDRIK - Er kunnen plannen gemaakt worden voor de bouw van windmolens in Bronckhorst nu de gemeenteraad akkoord is met het ‘Bronckhorster beleidskader voor windenergie’.

6 reacties

 • Coen Heveling

  5 maanden geleden
  Grappig detail, Bronckhorst bepaald dat eventuele windturbines niet hoger dan 150 meter tiphoogte mogen worden. Vandaag staat in het artikel over windturbines nabij Duiven dat er geen windturbines met een tiphoogte van circa 150 meter meer geproduceerd worden. Als de heren zich aan de toezegging houden is het windturbineprobleem voor Bronckhorst dus opgelost: geen windturbines.
 • Johann Janssen

  5 maanden geleden
  Twee jaar uitstel voor windmolens in Bronckhorst: plannen niet eerder dan 2024. dan kunnen die plannen gewoon de prullenbak in. zoals men op het nieuws heeft kunnen zien wordt het grootste deel van het Nederlands deel van de Noordzee vol gezet met de zo geliefde molens. die molens wekken zoveel stroom op, dat die dingen die gepland zijn op het platte land niet nodig zullen zijn.
 • Katie Willems

  5 maanden geleden
  Windmolens passen niet in het coulisselandschap en bovendien waait het hier veel te weinig. Op zee en pas in tweede instantie aan de kust omdat het daar veel vaker en harder waait. Maar ook daar moet je eerst nadenken en dan pas doen. Trekvogelroutes niet dichtplanten met windmolens, want dat is vragen om problemen. En integraal denken. Lastig voor de politiek, zeker in dit land.
 • A. Bulten

  5 maanden geleden
  Pas 2024, dus tijd genoeg om het verstand te laten rijpen en gebruik te maken van de onderste lade van het bureau. Een plannetje om te vergeten.
 • J. Zomers

  5 maanden geleden
  In Duitsland zijn ze terughoudend met het bouwen van nieuwe windmolens. Het is gebleken dat omwonenden lichamelijk en geestelijk klachten krijgen door de slagschaduw en slapeloosheid vanwege het lage bromgeluid. Daar is een afstand vereist met omwonenden van 10 keer de hoogte... dus bij een windmolen van 200 meter is dit 2000 meter. In het dichtbevolkte NL is dit slechts 500 meter, dat is vragen om problemen. Ook is het zo dat je woning, boerderij of bedrijf de helft minder waard wordt.
 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  10

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?

Achterhoek