Volledig scherm
Op de Rijnweg en de Zelledijk in Hengelo zijn donderdagochtend kort na elkaar kleine bosbranden ontstaan. Of het om brandstichting gaat, is niet bekend. © GinoPress B.V.

Twee kleine bosbranden kort na elkaar in Hengelo, politie doet onderzoek

HENGELO / ZELHEM/ RUURLO -  In Hengelo zijn donderdagochtend kort na elkaar twee kleine bosbranden ontstaan. Dat gebeurde kort na 8.30 uur aan de Rijnweg en de Zelledijk. De politie onderzoekt de zaak, mogelijk zijn de branden aangestoken.

De brandweer rukte met groot materieel uit omdat het vuur zich vanwege de droogte snel ontwikkelt. De brandweer uit Zelhem had het vuur op de Rijnweg snel onder controle. Even later werd er een tweede bosbrand gemeld, aan de Zelledijk, vlakbij de Ruurloseweg. De tweede brand werd geblust door de brandweer uit Ruurlo.

Wat de brand heeft veroorzaakt, is nog niet bekend. De politie doet onderzoek omdat mogelijk sprake is van brandstichting. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. Tijn verovert de Achterhoek met zijn rebelse en tegendraadse Nathals-bier
  PREMIUM
  vrijdaginterview

  Tijn verovert de Achterhoek met zijn rebelse en tegendraad­se Nat­hals-bier

  TOLDIJK - Rebels, eigenwijs, een beetje country, trots op de Achterhoek en vooral niet te moeilijk. Zo omschrijft Tijn Spekkink zijn Nathals, het bier dat nu twee jaar bestaat. Tijd om terug én vooruit te kijken met de 30-jarige Toldijker, die zeer openhartig is over de moeilijke start met Nathals, de worstelingen in zijn tienerjaren en zijn toekomstdroom: een eigen feest met goede muziek en een potje bier. ,,Met de eenvoud als kracht.”
 2. Drugscriminelen actiever van het platteland geweerd: ‘Spruitjes van een met drugschemicaliën bemest veld, dat baart zorgen’
  PREMIUM

  Drugscrimi­ne­len actiever van het platteland geweerd: ‘Spruitjes van een met drugschemi­ca­liën bemest veld, dat baart zorgen’

  NIJMEGEN/ HENGELO - Gemeenten, waterschappen, jagers, natuurverenigingen, bewoners en ondernemers werken steeds nauwer samen om te voorkomen dat criminelen zich op het platteland nestelen. Drugscriminelen proberen daar geregeld leegstaande schuren te huren. Ook betalen zij agrariërs voor het lozen van chemisch drugsafval in gierputten. De groeiende criminaliteit baart zorgen.

Achterhoek