Valentina en Anatoly Getta met twee van hun drie katten in de opvanglocatie in Vorden.
Volledig scherm
PREMIUM
Valentina en Anatoly Getta met twee van hun drie katten in de opvanglocatie in Vorden. © Jan Ruland van den Brink

Valentina (75) en Anatoly (73) willen maar één ding: een dak boven het hoofd sámen met hun katten

VORDEN/ ZELHEM - Oekraïense vluchtelingen die met huisdieren naar Nederland zijn gekomen, zitten in onzekerheid over hun opvang. Er zijn geen geschikte opvangplekken meer en gemeenten zitten met de handen in het haar over het onderdak brengen van deze mensen mét hun dieren.

6 reacties

 • Isabella Di Stefano

  2 maanden geleden
  Hopelijk vinden ze snel een fijn plekje <3
 • Anton Rombouts

  2 maanden geleden
  Deze mensen mogen werken als ze natuurlijk niet ernstig ziek zijn.misschien kunnen zij gaan werken in dierenasiel en hun honden meenemen...overal ook daar!! hebben ze mensen nodig....en nu niet weer procedures en regelgeving....doen!!
 • Betta van der Laan

  2 maanden geleden
  Arme mensen, op leeftijd, komen uit een oorlog en moeten zich dan nu, in een veilig land zorgen maken dat ze hun dierbaarste bezit kwijt raken. Ik heb maar een kleine woning (en zelf al 7 katten) maar anders waren ze bij mij welkom, hoop dat er gauw een einde aan de onzekerheid komt voor deze oude mensen...
 • Beau van Eersel

  2 maanden geleden
  Wat lastig, je kan van deze mensen niet verwachten dat ze (tijdelijk) afstand doen van hun dieren. Maar je kan ook niet van opvang locaties verwachten dat ze ook de zorg voor de dieren erbij doen.
 • W.J.M. Bennink

  2 maanden geleden
  Tja, het is ook heel simpel !!! Voor eigen volk is er ook niks !!! En dan lijkt dit !!! een probleem op zich , wat je er totaal niet bij kunt hebben. Want onze regering heeft er en nog steeds, er voor gezorgd dat er en nog steeds niks is. We moet ons hier aan houden en daar mee bezig zijn enz. Maar wat er nu daad werkelijk miet gebeuren is eerst , de problemen op lossen !!!,en dan met zijn allen proberen de rest op te lossen. Maar geen dictatuur opstellen.