Verdronken Vordenaar kwam onder afdekzeil in zwembad

videoVORDEN - De 29-jarige man die afgelopen nacht is overleden in zwembad In de Dennen in Vorden, is verdronken doordat hij onder een afdekzeil terechtkwam. Hij kwam daar niet meer tijdig onderuit en is zo om het leven gekomen.

De man was vannacht rond 03.00 uur met twee anderen gaan zwemmen in het bad aan de Oude Zutphenseweg. Toen de twee met wie hij was vonden dat hun kameraad te lang onder water bleef, zijn ze hem gaan zoeken. Ook zijn direct de hulpdiensten gealarmeerd.

Brandweerlieden hebben het slachtoffer uit het water gehaald en overgedragen aan ambulancemedewerkers. Omdat de man vermoedelijk toen al was overleden, had reanimeren geen zin.

De twee mensen die met de Vordenaar in het zwembad waren ten tijde van de verdrinking, zijn gehoord als getuige. De politie concludeert dat er sprake is van een noodlottig ongeval en heeft een misdrijf uitgesloten. Daarmee is het politieonderzoek afgesloten.

,,Het klopt dat het zwembad afgesloten was toen zij aan het zwemmen waren. Maar over hoe ze binnen zijn gekomen doen we geen mededelingen, omdat het om een ongeval gaat’’, zegt politiewoordvoerder Marloes Ballast.

Gesloten

Het zwembad, dat ongeveer 2 kilometer buiten de dorpskern van Vorden ligt, blijft in ieder geval vrijdag gesloten. Het is nog onbekend wanneer er weer gezwommen kan worden. ,,Daar hebben we nog geen beslissing over genomen’’, zegt Marion van Deelen, voorzitter van de stichting die het zwembad beheert en exploiteert.

Zij spreekt, net als burgemeester Marianne Besselink eerder, haar medeleven uit aan familie en nabestaanden van het slachtoffer. ,,Daar moet nu de eerste zorg naar uit gaan.’’

Over het hoe en waarom van het ongeval doet Van Deelen geen verdere mededelingen. Wel meldt zij nog dat haar niet bekend is dat 's nachts vaker mensen zomaar in het bad zwemmen. ,,Voor zover ons bekend is dit de eerste en enige keer.’’

Volledig scherm
Zwembad In de Dennen in Vorden blijft vrijdag gesloten, na het fatale ongeval waarbij een nacht eerder een 29-jarige man uit Vorden is verdronken. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek