Volledig scherm
PREMIUM
Hond Micka zwierf bijna drie weken lang door de Achterhoek, voor ze werd teruggevonden. © PR

Vermiste hond zwierf kilometers door Achterhoek: ‘Nog nooit meegemaakt’

ZELHEM/ AALTEN - De hond Micka die na drie weken vermissing vanuit Zelhem vorige week werd teruggevonden in Aalten, heeft ten tijde van haar verdwijning vele tientallen kilometers door de Achterhoek gezworven.

In het begin hield de 6-jarige teef zich op in Neede. In de weken die volgden liep ze onder meer naar Groenlo en Haaksbergen, vanuit daar naar ’s-Heerenberg en vervolgens weer omhoog richting Aalten. In een weiland kon ze daar vrijdag worden gevangen, nadat ze bijna drie weken vermist was. ,,Een enorme opluchting voor het baasje, dat nog steeds erg emotioneel is’’, zegt Jolanda van Wijk van Waar is onze Angel (WioA), een organisatie die zich inzet om vermiste dieren terug te vinden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Grote verrassing voor Jan uit Vierakker: na dik 30 jaar duikt zijn in Giethoorn verloren portefeuille op
    PREMIUM
    video

    Grote verrassing voor Jan uit Vierakker: na dik 30 jaar duikt zijn in Giethoorn verloren portefeuil­le op

    VIERAKKER - Rundveehouder Jan Borgman uit Vierakker was ruim dertig jaar geleden aan het punteren in Giethoorn. Hij deed dit samen met enkele tientallen leeftijdsgenoten uit de Achterhoek van jongerenvereniging Jong Gelre en een groep van veertig buitenlandse studenten. Op de Beulakerwiede in Giethoorn verloor Borgman zijn portemonnee. Een zoektocht destijds leverde niets op.

Achterhoek