Volledig scherm
© ANP

Veroorzaker dodelijk ongeval Zelhem stal auto van psycholoog

ZELHEM - De 38-jarige man uit Doetinchem die vanmorgen in Zelhem een dodelijk ongeval veroorzaakte waarbij een jongetje van 4 overleed, reed in een auto die hij even daarvoor had gestolen van zijn psycholoog. Die was in opdracht van justitie bij de Doetinchemmer thuis. Dit bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie.

Volgens de politie heeft de Doetinchemmer zijn psycholoog bedreigd en wist in handen te komen van de autosleutels. Hoe dat exact gebeurde, kon de politie niet vertellen.

Strafzaak
De psycholoog was in verband met een lopende strafzaak op bezoek bij de Doetinchemmer, aldus de woordvoerder van het OM.

Inhalen
Volgens de politie reed de Doetinchemmer vanmorgen in Zelhem vermoedelijk op de verkeerde weghelft, omdat hij aan het inhalen was. Een frontale botsing met een auto volgde. Daarin zat een gezin uit Stolwijk, bij Gouda: twee volwassenen en twee kinderen, onder wie de 4-jarige jongen.

Overleden
Het jongetje overleed als gevolg van het ongeval. Zijn zusje van 3 raakte ernstig gewond, evenals de 38-jarige vader en 40-jarige moeder. Zij zijn alledrie naar het ziekenhuis gebracht.

Achterhoek