Sweder graaf van Rechteren Limpurg (midden) en Raymond Westerling (rechts) tijdens de zitting in Arnhem op 18 april 1952. Links de advocaat van de Hummelose graaf.
Volledig scherm
PREMIUM
Sweder graaf van Rechteren Limpurg (midden) en Raymond Westerling (rechts) tijdens de zitting in Arnhem op 18 april 1952. Links de advocaat van de Hummelose graaf. © Collectie Van Rechteren Limpurg

Voor sommigen een held, voor anderen een oorlogsmisdadiger: de Turk kruipt onder de vloer vandaan bij de graaf in Hummelo

HUMMELO - Als Raymond Westerling op 16 april 1952 uit zijn schuilplaats klautert in de orangerie van Enghuizen, is de Achterhoek wereldnieuws. De controversiële kapitein staat 69 jaar later door de film De Oost opnieuw in de schijnwerpers. Reden om terug te gaan naar het Hummelo van toen.  

1 reactie

  • Gerrit Louter

    1 jaar geleden
    Een oom en een oud werkgever van mij hebben onder het commando van Westerling gediend , en uit hun verhalen heb ik op kunnen maken dat de manschappen deze man op handen hebben gedragen , en voor hem door het vuur gingen , heb zelf ook diverse boeken over hem gelezen , en kan maar 1 ding vaststellen.....deze man was een held...! natuurlijk zijn er net als in iedere oorlog soms kwalijke dingen gebeurd....maar waar word gehakt.....vallen er spaanders..!