Vordenaren na grote brand voorlopig nog niet naar huis

videoVORDEN - ,,Ik dacht: daar gaat m'n bedrijf, dit wordt een ramp.’’ Gerrit Teerink, eigenaar van meubelfabriek Lenselink, schudt nog maar eens opgelucht zijn hoofd. Zijn bedrijf bleef wonderwel ongeschonden tijdens de grote brand die dinsdag woedde aan de Handelsweg op het industrieterrein in Vorden.

Teerink is een van de ruim honderd aanwezigen bij een informatiebijeenkomst over de brand, in het Kulturhus in Vorden.

Na vele vragen en vele antwoorden wordt tijdens de drukbezochte bijeenkomst één ding duidelijk: de sanering van het door de brand met asbest besmette gebied gaat tenminste nog drie weken duren. En het kost nog zeker enkele dagen voordat alle bewoners en bedrijven binnen dat gebied zijn teruggekeerd. Tien bedrijven die onbereikbaar raakten door de brand, zijn door de autoriteiten weer vrijgegeven, meldde woordvoerster Ellen Somsen van de gemeente Bronckhorst.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek