Volledig scherm
Het huidige gebouw van 't Beeckland. © Jos Diender

VV Vorden verhuist niet mee naar nieuwe school

VORDEN - Een nieuwe middelbare school, een nieuwe sporthal en één sportveld. Daar wil de gemeente Bronckhorst werk van maken in Vorden. Vijftien locaties zijn er in beeld voor de nieuwbouw van 't Beeckland. VV Vorden verhuist niet mee.

De middelbare school in Vorden valt vanaf het schooljaar 2019-2020 samen met het Stedelijk in Zutphen onder een nieuwe organisatie: Regionaal VMBO 't BeSte (een samenvoeging van de eerste letters van Beeckland en Stedelijk). In beide plaatsen komt een nieuw pand te staan. De gemeente Bronckhorst wil meebetalen aan de nieuwbouw. 

Burgemeester en wethouders hebben de voorkeur uitgesproken voor een complex met een nieuwe school, een nieuwe sporthal en een sportveld. Hiermee wordt een streep gezet door een verhuizing van VV Vorden. De club kampt met een veldentekort en mede daardoor is bekeken of er een nieuw voetbalterrein bij de school kon komen. De gemeente ziet daar echter geen meerwaarde in.

Duur en vertraging

Quote

Een verhuizing zou naast behoorlij­ke kosten ook een enorme vertraging met zich meebrengen

Paul Hofman, Wethouder gemeente Bronckhorst

Zo is de voetbalclub geprivatiseerd en hoeft de gemeente niet meer financieel bij te springen. ,,Een verhuizing  zou naast behoorlijke kosten ook een enorme vertraging met zich meebrengen’’, zegt Paul Hofman, wethouder van Bronckhorst. Daarnaast vragen meerdere voetbalvelden om een groot terrein, wat leidt tot weerstand. ,,Voor ons hebben de school en de sporthal een directe link. De link met voetbal is heel dun. Dus gaan wij primair voor de school.’’ Hofman houdt de optie open dat VV Vorden wel gebruik kan maken van het nieuwe sportveld, waar de scholieren bewegingsonderwijs gaan krijgen.

Vorden heeft al een sporthal, 't Jebbink, dat eigendom is van de gemeente maar wordt geëxploiteerd door een ondernemer. Een nieuwe sporthal bij de te bouwen school is financieel aantrekkelijker dan renovatie van 't Jebbink, denkt de gemeente. 

Momenteel zijn er volgens de wethouder vijftien locaties voor de nieuwbouw in beeld. Verdergaan in het huidige pand aan Het Hoge was geen optie, ook vanwege de uitstraling. ,,De school is onderscheidend en richt zich onder meer op de toeristische industrie en de maakindustrie. Dat is goed voor iedereen.’’

Volledig scherm
Een dug out op het complex van VV Vorden. © Arjan Gotink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek