Wethouder Paul Hofman van Bronckhorst: ,,Er moet een mix komen tussen wind- en zonne-energie.”
Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Paul Hofman van Bronckhorst: ,,Er moet een mix komen tussen wind- en zonne-energie.” © Theo Kock

‘We móeten door met windenergie’, zegt wethouder Bronckhorst

HENGELO - ,,We móeten door met windenergie”, zegt wethouder Paul Hofman van de gemeente Bronckhorst, ondanks dat blijkt dat er beperkt draagvlak is onder inwoners van deze gemeente voor windturbines.

9 reacties

 • Joris Driepinter

  2 jaar geleden
  @Mart de Kruif, haal de subsidies weg en het probleem is opgelost... Windmolens zullen in de Achterhoek, zoals op veel locaties niet rendabel zijn. Ook het vol zetten met zonnepanelen is een slecht idee; dat kun je beter doen bij woningen en vooral bedrijfsgebouwen... een groot deel van de bedrijfsgebouwen en woningen kan fors energie besparen door zonnepanelen te plaatsen. We moeten daar ook veel meer huurwoningen betrekken, daar kan echt bespaard worden; zowel energie als financieel.
 • Jan den Tien

  2 jaar geleden
  Je moet natuurlijk niks. Je wilt iets. Vraag of windmolens nu ideaal zijn. Onder de streep zal effect nihil zijn. Overlast groot. Bezint eer gij begint zei mijn wijze vader. Maar ik vrees het ergste
 • Pim Willemsen

  2 jaar geleden
  Wéér een duur onderzoeksburo om iets uit te zoeken, waarvan iedereen al weet hoe het zit. Net zoals de ‘kliko-affaire’, waar ook een onderzoeksburo voor werd ingeschakeld.
 • L. S

  2 jaar geleden
  Rob Meenhuis Slechts 20% is voorstander van windturbines (ipv de gemelde eenderde in het artikel). Dit percentage zou, zonder correcties door de onderzoekers, veel lager zijn geweest (mogelijk richting 10%). Oorspronkelijk meldden de onderzoekers overigens dat 75% tegen windturbines is. Na correctie bleek tweederde fervent tegenstander te zijn. Zo gaat men om met de mening van inwoners. En de wethouder, die heeft nog nooit onderzoek gedaan naar een optie zonder hoge windturbines....kwalijk.
 • Michel Coenen

  2 jaar geleden
  Wat het gevoel en de mening van mensen ook is, feit blijft dat we niet zonder windenergie kunnen. Dát is wat Paul Hofman zegt.