Wethouder Paul Hofman van Bronckhorst: ,,Er moet een mix komen tussen wind- en zonne-energie.”
Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Paul Hofman van Bronckhorst: ,,Er moet een mix komen tussen wind- en zonne-energie.” © Theo Kock

‘We móeten door met windenergie’, zegt wethouder Bronckhorst

HENGELO - ,,We móeten door met windenergie”, zegt wethouder Paul Hofman van de gemeente Bronckhorst, ondanks dat blijkt dat er beperkt draagvlak is onder inwoners van deze gemeente voor windturbines.

9 reacties

 • L. Smeding

  6 dagen geleden
  Rob Meenhuis Slechts 20% is voorstander van windturbines (ipv de gemelde eenderde in het artikel). Dit percentage zou, zonder correcties door de onderzoekers, veel lager zijn geweest (mogelijk richting 10%). Oorspronkelijk meldden de onderzoekers overigens dat 75% tegen windturbines is. Na correctie bleek tweederde fervent tegenstander te zijn. Zo gaat men om met de mening van inwoners. En de wethouder, die heeft nog nooit onderzoek gedaan naar een optie zonder hoge windturbines....kwalijk.
 • Johann Janssen

  1 week geleden
  @Michel Coenen dus als dat knaapje zegt, spring in de sloot doe je dat dus ook?
 • Michel Coenen

  1 week geleden
  Wat het gevoel en de mening van mensen ook is, feit blijft dat we niet zonder windenergie kunnen. Dát is wat Paul Hofman zegt.
 • René Boland

  1 week geleden
  In Amsterdam hebben ze ook zo'n eigenwieze groen links wethouder die windmolens zeer dicht bij de woningen op IJburg wil plaatsen. Ook door grote burger protesten afgeblazen. Deze wethouders zijn enkel loopjongens voor de provincie en/of Den Haag om pluspunten te verdienen. Burgers van Bronckhorst willen dit NIET.
 • Coen Heveling

  1 week geleden
  Democratie of parlementaire democratie, de burgers zijn er niet voor het bestuur, maar het bestuur is er voor de burgers. Ik vind dat de heer Hofman en de zijnen zichzelf eens een spiegel moeten voor houden. Of willen ze net zo regeren als “onze” demissionaire premier?
 1. Openluchtmuseum kijkt met nieuw tramstel uit naar heropening
  Play

  Openlucht­mu­se­um kijkt met nieuw tramstel uit naar heropening

 2. Prins Charles: 'Mijn lieve papa was een heel bijzonder mens'
  Play

  Prins Charles: 'Mijn lieve papa was een heel bijzonder mens'

Achterhoek