Volledig scherm
Steve Gammage van Bronckhorster Brewing Company. © Theo Kock

Weer drie prijzen voor Achterhoekse bierbrouwer

RHA - De Achterhoekse bierbrouwer Steve Gammage kan opnieuw twee zilveren medailles ophangen in zijn toch al goed gevulde prijzenkast. Ook heeft de brouwer van Bronckhorster Brewing Company een Certificate of Excellence gekregen voor één van zijn bieren.

Gammage won de prijzen op de Brussels Beer Challenge 2016, die wordt gezien als één van de meest prestigieuze bierwedstrijden ter wereld. In totaal zijn daar 1.250 bieren beoordeeld door 80 juryleden.

Zilver
Met zijn Bronckhorster IJsselbock won Gammage zilver in de categorie Lager: German-Style Dunkel Bock/Doppelbock. Eveneens zilver was er voor de Bronckhorster ALTernative in de categorie Flavoured Beer: Smoked Beer.

De Certificate of Excellence (een soort waarderingsprijs) werd gegeven voor de Bronckhorster Nightporter in de categorie Stout/Porter: Baltic Porter.

Prijzen
Gammage rijgt de prijzen aaneen met zijn bieren. Sinds de opening van zijn brouwerij in 2010 in het Achterhoekse buurtschap Rha won hij er al tientallen, onder meer bij wedstrijden in Japan, Ierland en België. Zo won hij onlangs nog een zilveren medaille tijdens de European Beer Star op de BrauBeviale in Nürnberg en werd zijn bockbier recent verkozen tot het lekkerste van Nederland.

Achterhoek