Volledig scherm
Zorgboerderij Vergeet-me-nietjes, waar vannacht de steekpartij plaatsvond. © DG

Wel of geen tbs voor verdachte neersteken eigenares zorgboerderij?

WICHMOND - Moet de 44-jarige Freddy W. uit Wichmond wel of geen tbs krijgen voor het neersteken van de 35-jarige eigenares van zorgboerderij Vergeet-Me-Nietjes in het Achterhoekse dorp? Dat is de vraag na de eerste pro-formazitting in deze zaak, donderdag in de rechtbank Zutphen.

Volgens de forensisch psychiater en psycholoog die hem onderzochten is een straf met een voorwaardelijk deel in de vorm van een klinische behandeling voldoende voor W., maar de reclassering heeft een lichte voorkeur om hem tbs met voorwaarden op te leggen. De officier van justitie moet zorgen dat deze twee adviezen op elkaar worden afgestemd, voor de zaak inhoudelijke behandeld wordt op 24 januari volgend jaar. Bij de strafbepaling wordt namelijk rekening gehouden met het advies, naar aanleiding van het onderzoek naar de psychische gesteldheid van W. ,,Daar is eenduidigheid in nodig, er mogen geen vragen meer open liggen’’, zei de rechter daar donderdag over.

De verdachte en zijn advocaat waren niet aanwezig bij de zitting. Het werd dan ook niet duidelijk of zij nog onderzoekswensen hebben voor deze zaak. Voor donderdag 29 november staat een tweede pro-formazitting gepland.

Poging tot moord

Verdachte Freddy W. wordt vervolgd voor poging tot moord op de eigenares van de zorgboerderij aan de Dorpsstraat in Wichmond. Hij zou de 35-jarige vrouw eind mei hebben neergestoken en vervolgens zichzelf hebben verwond met het steekwapen.

W. is destijds opgepakt aan de Beeklaan, kort bij waar de boerderij staat. Hij zit sindsdien in voorarrest in Arnhem. Dat blijft hij tenminste tot aan de volgende zitting in dit strafproces. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek