Wens landgoed Hackfort en brouwer De Biertafel komt uit: een biertje met eigen geteelde gerst

Op landgoed Hackfort in Vorden gaat iets bijzonders gebeuren. De kleine bierbrouwer De Biertafel en het landgoed gaan hun twee Hackfort Biertjes (blond en donker) nu maken met eigen, op Hackfort-grond geteelde gerst. De gehele productieketen van de biertjes is daarmee in eigen beheer. Dat kan doordat mouterij Masterveld uit Winterswijk bereid is de kleine partij gerst van Hackfort exclusief te mouten. Met Masterveld hebben De Biertafel en Hackfort de missing link te pakken.

Er wordt geproost op de ‘gerstgrond’ van Hackfort. Brouwer Geerart van Doorn van De Biertafel, Hackfortboer Egbert Harmsen en de Winterswijkse mouter Jan Legters heffen hun glazen, gevuld met Hackfort Blond. Er valt iets te vieren.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. Tijn verovert de Achterhoek met zijn rebelse en tegendraadse Nathals-bier
  PREMIUM
  vrijdaginterview

  Tijn verovert de Achterhoek met zijn rebelse en tegendraad­se Nat­hals-bier

  TOLDIJK - Rebels, eigenwijs, een beetje country, trots op de Achterhoek en vooral niet te moeilijk. Zo omschrijft Tijn Spekkink zijn Nathals, het bier dat nu twee jaar bestaat. Tijd om terug én vooruit te kijken met de 30-jarige Toldijker, die zeer openhartig is over de moeilijke start met Nathals, de worstelingen in zijn tienerjaren en zijn toekomstdroom: een eigen feest met goede muziek en een potje bier. ,,Met de eenvoud als kracht.”
 2. Drugscriminelen actiever van het platteland geweerd: ‘Spruitjes van een met drugschemicaliën bemest veld, dat baart zorgen’
  PREMIUM

  Drugscrimi­ne­len actiever van het platteland geweerd: ‘Spruitjes van een met drugschemi­ca­liën bemest veld, dat baart zorgen’

  NIJMEGEN/ HENGELO - Gemeenten, waterschappen, jagers, natuurverenigingen, bewoners en ondernemers werken steeds nauwer samen om te voorkomen dat criminelen zich op het platteland nestelen. Drugscriminelen proberen daar geregeld leegstaande schuren te huren. Ook betalen zij agrariërs voor het lozen van chemisch drugsafval in gierputten. De groeiende criminaliteit baart zorgen.

Achterhoek