Wens landgoed Hackfort en brouwer De Biertafel komt uit: een biertje met eigen geteelde gerst

Op landgoed Hackfort in Vorden gaat iets bijzonders gebeuren. De kleine bierbrouwer De Biertafel en het landgoed gaan hun twee Hackfort Biertjes (blond en donker) nu maken met eigen, op Hackfort-grond geteelde gerst. De gehele productieketen van de biertjes is daarmee in eigen beheer. Dat kan doordat mouterij Masterveld uit Winterswijk bereid is de kleine partij gerst van Hackfort exclusief te mouten. Met Masterveld hebben De Biertafel en Hackfort de missing link te pakken.

Er wordt geproost op de ‘gerstgrond’ van Hackfort. Brouwer Geerart van Doorn van De Biertafel, Hackfortboer Egbert Harmsen en de Winterswijkse mouter Jan Legters heffen hun glazen, gevuld met Hackfort Blond. Er valt iets te vieren.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek