Volledig scherm
PREMIUM
Job Huisman verwijdert bladeren van de wijnstokken in zijn wijngaard in Drempt. ,,Als er te veel blad aan de wijnstokken zit, krijgen de druiven niet genoeg zon.’’ © Theo Kock

Wijnboeren: Achterhoek als het nieuwe Bordeaux

DREMPT - Gelderse wijnboeren hopen op een topjaar. Tot nu toe zijn de omstandigheden perfect. ,,Maar de belangrijkste maanden zijn augustus en september, als de druiven rijpen.’’

Zittend op een kruk met wielen schuift Job Huisman tussen de rijen wijnstokken door. Huisman runt samen met zijn vouw Neeltje wijnboerderij Heekerenbroek in het Achterhoekse Drempt. Met de hand verwijdert hij bladeren van de wijnstruiken. ,,Een deel heb ik vanmorgen al met de ontbladermachine gedaan. Als er te veel blad aan de wijnstokken zit, krijgen de druiven niet genoeg zon’’, legt hij uit.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek