Windmolens komen er voorlopig niet in Bronckhorst. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Windmolens komen er voorlopig niet in Bronckhorst. Foto ter illustratie. © Freddy Schinkel

Windmolens sneuvelen na massaprotest bevolking in Bronckhorst

HENGELO/ LAAG-KEPPEL - Het massale verzet van inwoners van Bronckhorst tegen windmolens heeft effect. De windturbines van meer dan 200 meter hoog worden vrijwel zeker geschrapt uit het gemeentelijke plan om in 2030 energieneutraal te zijn.

27 reacties

 • wim

  3 jaar geleden
  Angst is geen argument.Angst wordt veroorzaakt door onvoldoende informatie. Ed dan moet je geen plan presenteren van windmolens die hoger zijn dan de euromast.
 • wim

  3 jaar geleden
  Laten we wel wezen, al dat gehype over klimaatneutraal en CO2 uitstoot is toch een lachertje?NL het braafste jongetje van de klas?Wat wij hier produceren is peanuts vergeleken met de troep die ze in India, China en US de lucht in blazen. 
 • wim

  3 jaar geleden
  Tja, dat je tegen deze windmolens bent, kan ik mij wel voorstellen, zoals deze molens zijn gepresenteerd, zijn ze hoger dan de Euromast. Wat een kolder.
 • wim

  3 jaar geleden
  Slim om het argument van de molens te noemen. Not! De molen aan het Hoge is al enkele decennia niet meer in gebruik, want veel te vochtig. Uitsluitend een symbolische molen.Dus de molens spelen geen rol. De andere ligt immers op grote afstand van de beoogde school.En die Vordense beek? Wat is er op tegen op op de huidige locatie iets te bouwen?Dat zou dan ruim 150 meter van de beek af zijn.De huidige sporthal kan omgebouwd worden tot gymzaal voor de basisscholen.
 • GeenWindmolensHierNl

  3 jaar geleden
  De bouwregels in Nederland zijn veel ruimer dan de rest van Europa. Met stikstof loopt Nederland qua regels voorop, nu bij de molens nog. 1500 meter tot de eerste woning is een mooi begin.