Windmolens. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Windmolens. Foto ter illustratie. © Peter de Jong Fotografie

Windmolens terug op tafel in Bronckhorst: ‘We kunnen niet zonder’

HENGELO/ LAAG-KEPPEL - Bijna een jaar nadat een beslissing over mega-windmolens in Bronckhorst is uitgesteld naar 2022, komen de turbines terug op tafel. De gemeente gaat in gesprek met inwoners en actiegroepen over hoe de windmolens van meer dan 200 meter toch een plek kunnen krijgen binnen de gemeentegrenzen.

16 reacties

 • Martin

  2 jaar geleden
  Iemand wel eens van kernenergie gehoord?Het schijnt een bron van energie te zijn die relatief goedkoop is, relatief schoon en relatief weinig inbreuk maakt op landschap, ruimte en leefbaarheid.
 • de heer J. Zomers (68)

  3 jaar geleden
  In 2030 energieneutraal, dat is onhaalbaar en onbetaalbaar.Pas op, windmolens zijn uitvindingen van 25 jaar geleden.De techniek staat niet stil, dadelijk komen er nieuwe systemen die compacter zijn en meer energie leveren. Dan moeten we al die ouderwetse windmolens weer gaan afbreken.
 • UutdeHeidenhoek

  3 jaar geleden
  250m: Dat is de tiphoogte vd 12 windturbines die de wethouder wil plaatsen. Nergens in Nederland staat zo'n windreus op land. Behalve 'De Grootste Windturbine ter Wereld'. Deze staat sinds kort in Rotterdam op de Maasvlakte. TNO: Deze turbine is bedoeld om op zee te installeren, maar moet eerst goed getest worden. Omdat de Maasvlakte bijna dezelfde windcondities heeft als op zee is de Maasvlakte de ideale testlocatie. Maar... de wethouder heeft er blijkbaar meer verstand van. 
 • Kennis

  3 jaar geleden
  Verschrikkelijk!   Geen windmolen en zonnepanelen op de grond. STop deze gekte!
 • GeenWindmolensHierNl

  3 jaar geleden
  Ambtenaren..... bijna allemaal dienaars van de hogere bestuurslagen. Bezig met hun eigen hachje en te bang om de rug te rechten en tegen hun “baas” te zeggen dat ze achter de burgers staan en niet meewerken aan de idioterie. Klinkt niet leuk, maar zo kijk ik tegen de meeste ( gelukkig niet alle) ambtenaren aan. ( ik bedoel erop neer)