Windmolens. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Windmolens. Foto ter illustratie. © Peter de Jong Fotografie

Windmolens terug op tafel in Bronckhorst: ‘We kunnen niet zonder’

HENGELO/ LAAG-KEPPEL - Bijna een jaar nadat een beslissing over mega-windmolens in Bronckhorst is uitgesteld naar 2022, komen de turbines terug op tafel. De gemeente gaat in gesprek met inwoners en actiegroepen over hoe de windmolens van meer dan 200 meter toch een plek kunnen krijgen binnen de gemeentegrenzen.

16 reacties

 • Martin

  9 maanden geleden
  Iemand wel eens van kernenergie gehoord?Het schijnt een bron van energie te zijn die relatief goedkoop is, relatief schoon en relatief weinig inbreuk maakt op landschap, ruimte en leefbaarheid.
 • de heer J. Zomers (68)

  10 maanden geleden
  In 2030 energieneutraal, dat is onhaalbaar en onbetaalbaar.Pas op, windmolens zijn uitvindingen van 25 jaar geleden.De techniek staat niet stil, dadelijk komen er nieuwe systemen die compacter zijn en meer energie leveren. Dan moeten we al die ouderwetse windmolens weer gaan afbreken.
 • UutdeHeidenhoek

  10 maanden geleden
  250m: Dat is de tiphoogte vd 12 windturbines die de wethouder wil plaatsen. Nergens in Nederland staat zo'n windreus op land. Behalve 'De Grootste Windturbine ter Wereld'. Deze staat sinds kort in Rotterdam op de Maasvlakte. TNO: Deze turbine is bedoeld om op zee te installeren, maar moet eerst goed getest worden. Omdat de Maasvlakte bijna dezelfde windcondities heeft als op zee is de Maasvlakte de ideale testlocatie. Maar... de wethouder heeft er blijkbaar meer verstand van. 
 • Kennis

  10 maanden geleden
  Verschrikkelijk!   Geen windmolen en zonnepanelen op de grond. STop deze gekte!
 • GeenWindmolensHierNl

  10 maanden geleden
  Ambtenaren..... bijna allemaal dienaars van de hogere bestuurslagen. Bezig met hun eigen hachje en te bang om de rug te rechten en tegen hun “baas” te zeggen dat ze achter de burgers staan en niet meewerken aan de idioterie. Klinkt niet leuk, maar zo kijk ik tegen de meeste ( gelukkig niet alle) ambtenaren aan. ( ik bedoel erop neer)
 1. Wie in Bronckhorst een monumentale boom op zijn land wil, krijgt die gratis: ‘Maar er is wel toewijding voor nodig’
  PREMIUM
  2

  Wie in Bronck­horst een monumenta­le boom op zijn land wil, krijgt die gratis: ‘Maar er is wel toewijding voor nodig’

  De iconische alleenstaande eik, beuk of linde in de weide siert al generaties het Achterhoekse coulisselandschap van Bronckhorst. In de toekomst moeten mensen daar ook nog van kunnen genieten, meent het gemeentebestuur. Daarom kunnen grondeigenaren met voldoende ruimte gratis een boom laten planten, zodat die ook kan uitgroeien tot een monumentale boom.

Achterhoek