Nieuwbouw, foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Nieuwbouw, foto ter illustratie. © Anton Kappers

Woning bouwen in Bronckhorst? Dan wellicht twee jaar wachten door tekort aan ambtenaren

HENGELO - Mensen met plannen om woning(en) te bouwen in Bronckhorst, moeten mogelijk wel twee jaar wachten voor de eerste schop de grond in kan. De gemeente heeft namelijk niet genoeg mensen om alle bouwplannen snel te kunnen beoordelen. Wethouder Emmeke Gosselink baalt: ,,Dit willen we natuurlijk niet.”

5 reacties

 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  Een paar uurtjes per week overwerken misschien?
 • Ap Radstake

  2 maanden geleden
  Deze wethouder wijst wel erg vaak naar de regio en andere gemeente's in onze regio. Nee mevrouw Gosselink we hebben het over Bronckhorst. Montferland, Oude IJsselstreek Doetinchem en Aalten kunnen wel snel bouwen. Volgens meerdere projectontwikkelaars en makelaars is het probleem de ambtenaar in Bronckhorst. Zij weten niet of ze links of rechts willen. Het advies aan de jeugd in Bronckhorst moet dan ook zijn maak dat je zo snel mogelijk wegkomt.
 • Johann Janssen

  2 maanden geleden
  hoezo door een tekort aan ambtenaren. ik heb nog nooit gehoord, dat een ambtenaar kon metselen of timmeren. dus stop met het verzinnen van smoesjes en ga gewoon aan het werk.
 • Gerrit Reindsen

  2 maanden geleden
  Ambtenaren genoeg in Bronckhorst alleen Ze hebben geen ambtenaren met universitaire opleidingen
 • E Schoorl

  2 maanden geleden
  Lijkt me sterk dat ambtenaren weg gaan. Een boordeling hoeft helemaal niet lang te duren. Zouden de procedures niet veel te lang en omslachtig zijn. Vereenvoudig de boel en het gaat snel