Volledig scherm
© Thinkstock

Woongroep Keijenborg verdacht van PGB-fraude

KEIJENBORG - Stichting Woongroep Keijenborg wordt verdacht van onrechtmatig gebruik van persoonsgebonden budgetten van cliënten. Daarnaast wordt getwijfeld aan de kwaliteit van de zorg. Twee directieleden van de stichting zijn vandaag aangehouden voor verhoor.  Het Openbaar Ministerie en de Sociale Recherche zijn een fraudeonderzoek gestart. 

Stichting Woongroep Keijenborg begeleidt mensen met een beperking die langdurige zorg nodig hebben.

Eind vorig jaar voerde de GGD Noord- en Oost-Gelderland een inspectie uit, waaruit bleek dat de zorg op verschillende punten 'ontoereikend' was. 

Ondanks herhaalde verzoeken is de stichting er tot nu toe niet in geslaagd hier voldoende verbetering in te brengen. Dit meldt de gemeente Doetinchem, die als centrumgemeente verantwoordelijk is voor de cliënten die vallen onder beschermd wonen. Bij beschermd wonen hebben cliënten een kamer in een instelling of woongroep. Ze worden dagelijks intensief geholpen door professionals. 

Administratie

In Arnhem, Keijenborg en Halle werd vanochtend de financiële administratie van de stichting in beslag genomen. De tien cliënten van Woongroep Keijenborg verblijven op locaties in Keijenborg en Kilder, maar worden elders ondergebracht. 

Stichting Woongroep Keijenborg kwam al eerder in opspraak: in 2013 legde de Inspectie voor de Gezondheidszorg een dwangsom op omdat de woongroep geen eigen raad van toezicht heeft.

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek