Xandra Veltman uit Baak.
Volledig scherm
PREMIUM
Xandra Veltman uit Baak. © theo kock persfotografie

Xandra deed net als meerdere Bronckhorsters wat aan haar (over)gewicht en won van de spiegel

BAAK - Bronckhorst mag dan bourgondisch ingesteld zijn, men is alerter dan ooit op overgewicht. Zeker na een onderzoek van de GGD waaruit bleek dat meer dan de helft van de inwoners te zwaar was. Xandra Veltman uit Baak let sindsdien beter op haar eetgedrag en durft weer in de spiegel te kijken. ,,Ik kan me voorstellen dat mensen de deur niet uit willen omdat ze te dik zijn

Een mentaal spel was het. Xandra Veltman (66) werd beetje bij beetje zwaarder, maar bleef van de buitenwereld de complimenten ontvangen. Want wat zag ze er goed uit! Was ze afgevallen? Dat spel duurde ongeveer tien kilo. Toen keek Veltman nog eens goed in de spiegel. Ze zag niet eens zozeer iemand die veel te dik was, maar wel iemand die ‘s avonds de bank verkoos boven een sport en met haar bourgondisch ingestelde man graag een chipje mee at. ,,Omdat je moe bent ga je eten om energie te krijgen en drink je ’s ochtends een sterke bak koffie om de dag goed te beginnen. Ik chargeer, maar in zo’n periode zat ik.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek