Volledig scherm
De politie bezig met een passantenonderzoek, een week na het gewelddadige zedenmisdrijf in Zelhem. © Theo Kock

Zedenzaak Zelhem in opsporingsprogramma Bureau GLD

ZELHEM - Het gewelddadige zedenmisdrijf waarvan een inwoonster van Zelhem zaterdagavond 19 november het slachtoffer werd, komt woensdagavond aan de orde in het opsporingsprogramma Bureau GLD. Dat wordt om 17.20 uur uitgezonden op Omroep Gelderland en daarna elk uur herhaald.

Met de uitzending hoopt de politie een stap verder te komen in het onderzoek naar de dader, die destijds veel geweld gebruikte om de vrouw de bosjes in te trekken. De politie spreekt van een 'ernstig zedenmisdrijf' maar wil, om het slachtoffer te beschermen, niet zeggen wat er die zaterdagavond rond 23.40 uur precies is gebeurd aan de Boeninksteeg.

Tips
Een woordvoerder wil nog niet ingaan op de inhoud van de uitzending, maar zegt dat er wel 'nieuwe dingen worden getoond'. Die zijn voornamelijk voortgevloeid uit de tips die de politie heeft gekregen na het buurt- en passantenonderzoek in de week na het zedendelict.

Zoektocht
Direct na het incident zette de politie een grote zoektocht op. Ook is er een buurtonderzoek gehouden, dat zo'n twintig tips opleverde. Afgelopen zaterdag werd bovendien een passantenonderzoek gehouden op twee plekken in Zelhem (aan de Boeninksteeg en in het dorpscentrum), maar dat heeft nog niet geleid tot de dader.

Signalement
Die zou na het zedenmisdrijf zijn weggefietst. Onbekend is welke kant op en op welke fiets hij reed. Volgens de politie heeft de dader 'een licht getinte huidskleur', is hij ongeveer 20 jaar oud, iets kleiner dan 1,70 meter en heeft hij een glad gezicht en donker haar dat aan de zijkanten is opgeschoren.

Mensen die hem denken te herkennen aan de hand van het signalement, worden verzocht zich te melden.

Achterhoek