Volledig scherm
Stanley Koemans. "Als je een keer acht tellen hebt gehad, wordt het een heel ander verhaal." Foto: Jan van den Brink

Zelhemse bokser Koemans wil naar Europese subtop

ZELHEM - Voor de Zelhemse bokser Stanley Koemans was 2016 een superjaar. Hij werd Nederlands kampioen en verloor bijna niet. In 2017 richt hij zich op de wereldranglijst, belangrijk voor de Spelen in Tokyo 2020.

2016 was op meerdere fronten een leerzaam jaar voor de 21-jarige Zelhemmer.

Topsport
„Ik ben nog beter gaan begrijpen wat van een topsporter gevraagd wordt. Technisch en tactisch weet ik intussen wel het een en ander, maar als topsporter wordt er meer van je verwacht." Voor het nieuwe kalenderjaar richt Koemans zijn vizier op de wereldranglijst.

Europese subtop
„Ik zou graag een paar IBA-toernooien boksen waar punten te verdienen zijn. Ik denk dat ik nu rond de vierhonderdste plaats op de wereldranglijst sta, ik moet waarschijnlijk naar de eerste tien om me te kwalificeren voor de Spelen. Aanhaken bij de Europese subtop is voor 2017 het doel, me met hen kunnen meten. Ik zou graag aan het eind van 2017 rond de 200ste plaats staan."

In februari staat het EK voor boksers tot en met 21 jaar op het programma. „In Roemenië. Dat toernooi is ook een van de IBA-evenementen waar veel punten te verdienen zijn."

Lees het hele interview met Stanley Koemans zaterdag in De Gelderlander, editie Achterhoek, of via onze e-paper.

Achterhoek