Volledig scherm
© GinoPress B.V.

Zelhemse doodrijder was onder invloed alcohol

DOETINCHEM/ ZELHEM - De 38-jarige Rémon W. uit Doetinchem was onder invloed van alcohol en mogelijk medicijnen toen hij op vrijdag 17 juni een dodelijk ongeluk veroorzaakte in Zelhem. Daarbij kwam de 4-jarige Lennart uit Stolwijk om het leven. De Doetinchemmer blijft in ieder geval in voorarrest tot 20 december, de dag waarop de tweede pro-formazitting plaatsheeft.

Nader onderzoek moet uitwijzen om welke medicatie het gaat en welke invloed die had op het rijgedrag van W. Dat bleek woensdag op de eerste pro-formazitting in Zutphen. Zowel W. als de advocaat van W. was daarbij niet aanwezig.

Pieter Baan Centrum
W. zit sinds het fatale ongeval vast in het Pieter Baan Centrum in Utrecht, waar hij wordt onderzocht op zijn psychische gesteldheid. Dat onderzoek loopt nog, werd duidelijk in de eerste pro-formazitting. De resultaten van het onderzoek worden meegenomen in de strafzaak tegen de Doetinchemmer. Het is nog onbekend wanneer die is.

Vast
W. veroorzaakte het ongeval met de auto van zijn psycholoog. Die was die dag bij hem op bezoek. Tijdens het bezoek wist W. de sleutels van zijn psycholoog te bemachtigen waarna hij er met de auto vandoor reed. Op de Ruurloseweg in Zelhem kwam hij frontaal in botsing de auto van het gezin uit Stolwijk. De 4-jarige Lennart kwam om het leven. Zijn vader, moeder (38 en 40) en 3 maanden oude zusje raakten gewond.

Vrijlating
Rémon W. werd vrijwel meteen opgepakt. Hij was destijds amper een week vrij, nadat hij had vastgezeten voor het mishandelen van zijn vader en het bedreigen van de ex van zijn zus. Bij die vrijlating werden vraagtekens gezet, onder meer door de reclassering en de moeder van W..
„Ik heb het tegen zijn psychiater gezegd: er gaat iets ergs gebeuren als mijn zoon vrijkomt. En dan neemt hij daar anderen in mee”, vertelde ze enkele dagen na het ongeval.

ZELHEM – Op de Ruurloseweg in Zelhem is vrijdagochtend een 4-jarig jongetje overleden bij een ernstig ongeval. Een 3-jarig meisje en hun vader zijn zwaargewond geraakt. De bestuurder van een gestolen auto, een 38-jarige man uit Doetinchem, reed op de verkeerde weghelft en botste frontaal op een andere auto. Lees meer op: http://www.gelrenieuws.nl/2016/06/autodief-rijdt-frontaal-auto-met-gezin-kind-overleden.html

Achterhoek