Buurtbewoners kijken vanaf de Bielemansdijk uit op de plek waar het evenemententerrein van Bennie Roozegaarde zou moeten komen.
Volledig scherm
Buurtbewoners kijken vanaf de Bielemansdijk uit op de plek waar het evenemententerrein van Bennie Roozegaarde zou moeten komen. © Jan Ruland van den Brink

Zelhemse ‘naobers’ lijnrecht tegenover elkaar over evenemententerrein bij Huize Milano

ZELHEM - Buurtbewoners en Bennie Roozegaarde stonden woensdagavond als naobers lijnrecht tegenover elkaar over het plan voor een evenemententerrein aan de Halseweg in Zelhem.

De 65-jarige Roozegaarde wil vier keer per jaar een feest organiseren op het grasveld bij zijn woning ‘Huize Milano’, net buiten de dorpskern. Dat de meeste omwonenden hier niet blij mee zijn, bleek opnieuw. Na de 90 bezwaren tegen het plan zat de zaal van het Witte Paard in Zelhem woensdagavond afgeladen vol met ruim meer dan 100 mensen die waren afgekomen op een inwonersavond. De raad had deze georganiseerd om de mening van de bevolking te horen.

De insprekers benadrukten dat zij niets zien in een evenemententerrein in hun achtertuin. Jaap Gordijn: ,,Wij zijn boos en verontwaardigd over dit onzalige plan. Als dit doorgaat is dat voor ons een onbegrijpelijk besluit.”

‘Dit past hier niet’

Ben Stoltenborg refereerde aan de ‘enorme stapeling van activiteiten’ die er nu al is, met camping de Betteld en de crossvereniging. ,,Maar díe waren er al en horen erbij. Dit niet, dat wordt te veel en past hier niet.”

Bennie Roozegaarde.
Volledig scherm
Bennie Roozegaarde. © Theo Kock

Volgens hem is het bovendien de vraag welke evenementen er komen en wat de buurt dus kan verwachten. Daarop had Dick Teeuwsen wel een antwoord. Hij trad op als woordvoerder van Roozegaarde, die er zelf ook was maar niet het woord nam. ,,We organiseren zelf niets, maar stellen het terrein beschikbaar voor mensen, organisaties en verenigingen die elders geen plek kunnen vinden”, zei Teeuwsen.

Bronckhorst wil het evenemententerrein toestaan, onder voorwaarden: vier eendaagse evenementen per jaar met maximaal 4.000 bezoekers per keer, vaste eindtijden en de op- als de afbouw die beide een week mogen duren.

Maar dat heel veel mensen het terrein gewoon niet willen, blijkt volgens bewoner Peter Lengkeek wel uit de 90 bezwaren én de meer dan 500 handtekeningen onder een petitie tegen het plan. Dat de gemeente het dan tóch wil doorzetten, begrijpt hij niet. ,,Wat moeten wij inwoners nog meer doen om serieus genomen te worden?”

De raad heeft het laatste woord. Die beslist donderdag 26 september of het doorgaat. De raadsvergadering begint die avond om 20.00 uur.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek