Volledig scherm
Drie van de vijf vutters van vv Zelhem die de vrijwilligersprijs hebben gewonnen. © gemeente Bronckhorst

Zelhemse 'vutters' winnen vrijwilligersprijs Bronckhorst

HENGELO - De vutters, zo wordt een groepje van tien vrijwilligers op leeftijd genoemd die al jaren een belangrijke rol spelen binnen voetbalvereniging Zelhem. Tijd om ze in het zonnetje te zetten, vond de jury van de vrijwilligersprijs van de gemeente Bronckhorst.

En dus maakte wethouder Antoon Peppelman donderdagavond tijdens de nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis bekend dat de vutters van vv Zelhem de Vrijwilligersprijs in ontvangst mochten nemen. De vutters kregen ook de publieksprijs.

70 jaar
De vutters hebben een gemiddelde leeftijd van 70 jaar en steken graag de handen uit de mouwen: van grasmaaien tot het klussen in het clubgebouw. Andere genomineerden waren de Stichting Hulpdienst Hengelo en Keijenborg en de Buurtbusvereniging Wichmond-Vierakker.

Nieuwjaarstoespraak
De receptie is ook altijd het moment van de nieuwjaarstoespraak van de burgemeester. Marianne Besselink sprak haar waardering uit voor de vele dorpsinitiatieven. „Wat een energie zit er in onze Bronckhorster samenleving. Laten we in 2017 verder gaan met elkaar versterken om zo samen onze buurten nog prettiger te maken.”

Krimp
De burgemeester liet weten dat de gemeente Bronckhorst veel energie wil steken in oplossingen rond de gevolgen van bevolkingskrimp. Volgens Besselink gebeurt er al heel veel, van het samengaan van scholen tot het stimuleren van werkgelegenheid. „Op dit moment wordt onderzocht of nieuwe cijfers voor Bronckhorst moeten leiden tot een intensivering en of aanpassing van onze inzet. Dit soort vraagstukken kunnen niet alleen vanuit het gemeentehuis opgelost worden. Daar hebben we elkaar bij nodig: ondernemer, inwoner, verenigingsleven.”

Achterhoek