De beschuldigden Mohamed Ahmed Abdi (R) en Hassan Hussein Mustafa in afwachting van hun straf in de rechtbank in Nairobi.
Volledig scherm
De beschuldigden Mohamed Ahmed Abdi (R) en Hassan Hussein Mustafa in afwachting van hun straf in de rechtbank in Nairobi. © AFP

33 en 18 jaar cel voor medeplichtigen bloedbad Kenia dat ook Brabantse Elif (33) leven kostte

Twee Kenianen die vier leden van de Somalische terreurgroep Al-Shabaab in 2013 hielpen bij de aanslag op een winkelcentrum in Nairobi, zijn vandaag veroordeeld tot fikse gevangenisstraffen. Mohamed Ahmed Abdi (31) kreeg 33 jaar cel, Hassan Hussein Mustafa (31) achttien jaar. Bij de aanslag kwamen 67 mensen om het leven onder wie een hoogzwangere Nederlandse (33).     

 1. Foto's van soldaten die uit kunstbeen talibanstrijder drinken brengen Australië weer in verlegenheid

  Foto's van soldaten die uit kunstbeen taliban­strij­der drinken brengen Australië weer in verlegen­heid

  Vermeende oorlogsmisdaden van Australische elitesoldaten in Afghanistan brachten de strijdkrachten en politiek van het land vorige maand het schaamrood op de kaken. Premier Scott Morrisson gelaste een onderzoek naar 39 moorden op burgers en gevangenen. Nu opgedoken beelden, waarbij soldaten bier drinken uit het kunstbeen van een gedode talibanstrijder, brengen het Australische leger opnieuw in verlegenheid.
 1. Nijmeegse daklozen krijgen tijdelijk onderdak in containerwoningen
  Play

  Nijmeegse daklozen krijgen tijdelijk onderdak in container­wo­nin­gen

 2. Staat voor de rechter om veiligheid scholen
  Play

  Staat voor de rechter om veiligheid scholen