Volledig scherm
Een Oceanische witpunthaai. © AP

35-jarige Française verliest handen en borst bij haaienaanval

Een Franse vrouw zou bij een haaienaanval in de Stille Oceaan haar beide handen en een borst zijn kwijtgeraakt. Dat melden lokale media. De vrouw werd tijdens een zwempartij aangevallen door een Oceanische witpunthaai, een van de gevaarlijkste haaiensoorten ter wereld voor de mens.

Het incident gebeurde tijdens een boottochtje om walvissen te spotten voor de kust van het eilandje Moorea, dat deel uitmaakt van de eilandengroep Frans-Polynesië. De 35-jarige Française zou voor de ogen van haar zesjarige zoontje zijn aangevallen. Volgens een lokaal radiostation, dat met getuigen sprak, zijn aanvallen van Oceanische witpunthaaien zeldzaam in de regio.

Nadat ze van twee toegesnelde verpleegsters in een hotel eerste hulp kreeg, werd de vrouw naar het eiland Tahiti overgebracht, waar ze in een lokaal ziekenhuis behandeld wordt. Haar toestand zou inmiddels stabiel zijn. ,,Toen we bij het hotel aankwamen was ze bij bewustzijn, maar in kritieke toestand”, zegt een brandweerman aan het Franse persbureau AFP. ,,Ze had veel bloed verloren en beide handen waren bij de onderarm afgebeten. Haar linkerborst was eraf gereten.”

Volgens de lokale autoriteiten heeft de vrouw geluk dat ze nog leeft. De haai die haar aanviel staat bekend om zijn jachttechnieken.

  1. Marcus smeekt tijdens footballwedstrijd om nieuwe nier en gaat viraal

    Marcus smeekt tijdens football­wed­strijd om nieuwe nier en gaat viraal

    Terwijl andere fans een grappige boodschap opschreven in de hoop in beeld te komen tijdens een footballwedstrijd was de oproep van Edward Marcus een stuk ernstiger: hij smeekte om een nieuwe nier. Het lukte hem niet om op televisie te komen, maar dankzij een foto van een andere fan gaat hij nu toch viraal. Op Twitter is het bericht al meer dan 100.000 keer gedeeld en verschillende mensen hebben zich intussen als donor geregistreerd.