Eitan Biran (onderop), de enige overlevende van het kabelbaandrama bij Lago Maggiore in Noord-Italië, werd ontvoerd door zijn opa.
Volledig scherm
Eitan Biran (onderop), de enige overlevende van het kabelbaandrama bij Lago Maggiore in Noord-Italië, werd ontvoerd door zijn opa. © Privébeeld

6-jarige die kabelbaanramp overleefde moet terug naar tante in Italië

Het 6-jarige Italiaans-Israëlische jongetje dat een kabelbaanramp in Italië overleefde, moet terug naar zijn familie in dat land. Een rechtbank in Tel Aviv heeft dat besloten nadat de jongen stiekem door zijn grootvader naar Israël was gebracht. Het kind verloor zijn beide ouders toen de cabine waarin ze zaten in mei neerstortte.

  1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
    10

    Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

    Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?