Eitan Biran (onderop), de enige overlevende van het kabelbaandrama bij Lago Maggiore in Noord-Italië, werd ontvoerd door zijn opa.
Volledig scherm
Eitan Biran (onderop), de enige overlevende van het kabelbaandrama bij Lago Maggiore in Noord-Italië, werd ontvoerd door zijn opa. © Privébeeld

6-jarige die kabelbaanramp overleefde moet terug naar tante in Italië

Het 6-jarige Italiaans-Israëlische jongetje dat een kabelbaanramp in Italië overleefde, moet terug naar zijn familie in dat land. Een rechtbank in Tel Aviv heeft dat besloten nadat de jongen stiekem door zijn grootvader naar Israël was gebracht. Het kind verloor zijn beide ouders toen de cabine waarin ze zaten in mei neerstortte.

 1. Koster vermoord, priester gewond bij kapmesaanval Spanje: politie vermoedt jihadistisch motief
  met video

  Koster vermoord, priester gewond bij kapmesaan­val Spanje: politie vermoedt jihadis­tisch motief

  De Spaanse politie gaat ervan uit dat de Marokkaan die gisteravond in Algeciras in twee kerken een priester ernstig heeft verwond en een koster vermoord jihadistische motieven had. Justitie onderzoekt in deze zaak een terroristische aanslag. Maar de dader had geen eerdere veroordeling en was niet bekend als mogelijke jihadist. In juni werd bepaald dat hij Spanje moest verlaten.
 1. Brandon (26) ontfutselde wapen van schutter VS: ‘Was het gevecht van mijn leven’
  Update

  Brandon (26) ontfutsel­de wapen van schutter VS: ‘Was het gevecht van mijn leven’

  De 72-jarige Huu Can Tran richtte afgelopen weekend een bloedbad aan in een nachtclub nabij Los Angeles. Tien mensen schoot de Aziatische man dood, tien anderen raakten gewond. Toen de man twintig minuten later met zijn wapen een andere dancing binnenliep, werd hij ontwapend voordat hij opnieuw slachtoffers kon maken. De 26-jarige Brandon Tsay wist Huu Can Tran zijn wapen te ontfutselen. ‘Ik zag zijn wapen en mijn hart stopte met kloppen.’
 2. Familie verscheurd door voogdijstrijd Eitan (6) die kabelbaandrama overleefde: 'Hij is ontvoerd’

  Familie verscheurd door voogdij­strijd Eitan (6) die kabelbaan­dra­ma overleefde: 'Hij is ontvoerd’

  Er is een hevige familieruzie ontstaan over het lot van Eitan Biran, het 6-jarige jongetje dat als enige de kabelbaanramp in Italië overleefde. De twee families van de omgekomen ouders ruziën al maanden over de voogdij, een strijd die alsmaar in hevigheid lijkt toe te nemen. ,,Hij is ontvoerd door familieleden die hem helemaal niet kennen”, zegt de Israëlische familie van Eitan in grote bewoordingen. Ze beweren juridische stappen te gaan ondernemen om ervoor te zorgen dat Eitan in zijn geboorteland zal opgroeien.