Volledig scherm
Foto ter illustratie. © REUTERS

7 doden, onder wie kinderen, na raket op ziekenhuis in Jemen

Zeven mensen, onder wie vier kinderen, zijn omgekomen doordat een ziekenhuis in Jemen werd getroffen bij een luchtaanval. De organisatie Save the Children, die het ziekenhuis steunt, heeft dat vandaag laten weten.

Het gaat om een ziekenhuis in een dunbevolkt gebied in het noordwesten van het land, 100 kilometer van de stad Saada. Het hospitaal had de deuren net geopend en volgens Save the Children arriveerden er medewerkers en patiënten toen een raket neerkwam. Het projectiel ontplofte op ongeveer 50 meter van het belangrijkste gebouw.

Onder de slachtoffers bevinden zich ook ziekenhuismedewerkers en bewakingsagenten, aldus Save the Children. De ngo dringt aan op een onderzoek.

De oorlog in Jemen kostte sinds maart 2015 al aan zowat 10.000 mensen, voornamelijk burgers, het leven en leidde tot de ergste humanitaire crisis die zich momenteel in de wereld afspeelt. Vandaag is het precies vier jaar geleden dat de oorlog in Jemen begon. 

De Houthi-rebellen hebben grote delen van het land in handen, terwijl een coalitie onder leiding van Saoedi-Arabië onder andere met luchtaanvallen de rebellen probeert te verdrijven.