Volledig scherm
Ali Mohammad Lajmiri © San Jose Police Department

Aanklager zet eigen dochter (13) als lokaas in om vermeende pedofiel te pakken

Een aanklager uit Californië hangt een beschuldiging boven het hoofd van het in gevaar brengen van een minderjarige. Hij had zijn eigen dochter van dertien ingezet om een vermeende pedofiel op heterdaad te betrappen. Het meisje moest de man naar de plek lokken waar hij haar, volgens het slachtoffer, eerder een paar keer had aangerand.

Ali Mohammad Lajmiri (76) zit sinds 12 november in de cel in Santa Clara County, Californië, op verdenking van pedofilie. Maar de manier waarop de verdachte werd gepakt, doet de wenkbrauwen fronsen. De openbaar aanklager mengde zich namelijk in het onderzoek van de politie naar de vermeende pedofiel.

De aanklager, wiens naam niet is vrijgegeven, nam zijn dochter meermaals mee terug naar de plaats in de Almaden Valley waar ze begin vorige maand zou zijn aangerand. Daar wilde hij de dader filmen als hij opnieuw zou toeslaan. De tiener moest van de aanklager het bewuste pad in San Jose op en af wandelen met haar hond, terwijl ze via oortjes en gsm in contact stond met haar vader.

Het meisje kreeg de opdracht om de aanrakingen van de pedofiel toe te laten, zolang zijn handen niet naar haar borsten of tussen haar benen gingen. In dat geval, of wanneer ze de situatie niet meer aankon, moest ze weglopen.

Ontoelaatbare aanrakingen

De aanklager vertelde aan de politie dat hij dit bedenkelijke scenario met zijn dochter een paar keer had uitgevoerd. In de zaak is er sprake van in totaal vijf ontmoetingen tussen Lajmiri en het meisje tussen augustus en oktober. Tijdens de laatste drie zou Lajmiri ontoelaatbare aanrakingen hebben uitgevoerd bij de tiener. De vader kon videobeelden maken van het seksueel misbruik – de dader zou geprobeerd hebben het meisje op de mond te kussen en de vader liet dat toe – gaf die aan de politie en daags nadien werd Lajmiri aangehouden.

Maar dat de aanklager zich bemoeide met een politieonderzoek dat sinds 8 oktober liep én ook nog eens zijn eigen dochter als lokaas gebruikte, viel niet in goede aarde bij zijn collega’s en de politie. Aanklagers van de staat Californië bekijken nu of ze de vader ook zullen aanklagen voor het in gevaar brengen van een kind.

Waarschijnlijk komt er nog wel een proces tegen Lajmiri, maar mogelijk worden de videobeelden van de vader geweerd als bewijsmateriaal. Op 29 januari moet Lajmiri opnieuw voor de rechter verschijnen. De borg om hem voorlopig vrij te laten is gezet op 3 miljoen dollar, zo’n 2,7 miljoen euro.