Een schets van de zitting van vandaag. In het zwart: Salah Abdeslam.
Volledig scherm
Een schets van de zitting van vandaag. In het zwart: Salah Abdeslam. © AP

Aanslagpleger Bataclan zegt dat aanslag niet persoonlijk was

De aanslagen in Parijs van november 2015 waren volgens Salah Abdeslam ‘niet persoonlijk’. De enige terrorist die de aanslagen overleefde zei in de rechtbank in Parijs dat de aanval gericht was op ‘Frankrijk en de hele bevolking’.

 1. Naakte Nederlander (54) zet Italiaans stadje dagenlang compleet op stelten, opname in psychiatrie

  Naakte Nederlan­der (54) zet Italiaans stadje dagenlang compleet op stelten, opname in psychia­trie

  De Italiaanse politie heeft de afgelopen dagen de handen vol gehad aan een 54-jarige Nederlander die in havenstad Livorno voor grote overlast heeft gezorgd. De man werd in een tijdsbestek van 24 uur meerdere keren opgepakt voor onder andere diefstal, schennispleging en vernieling. De verdachte was volgens Italiaans media verward en is in het ziekenhuis opgenomen op de psychiatrische afdeling.
 2. Terrorist Bataclan intimideert slachtoffers bij start megaproces: ‘Ik ben een soldaat van IS’
  Play
  VIDEO

  Terrorist Bataclan intimi­deert slachtof­fers bij start megaproces: ‘Ik ben een soldaat van IS’

  Bij de start van het proces over de bloedige aanslagen in Parijs in 2015 heeft de enige nog levende terrorist de slachtoffers in de rechtszaal geïntimideerd. Salah Abdeslam noemde zichzelf provocerend ‘een soldaat van IS’. Overlevenden en nabestaanden vatten dat op als een bedreiging. Van de acht aanslagplegers kwamen er zeven om tijdens de aanslagen. Abdeslam vluchtte en werd in 2016 opgepakt in België.