Volledig scherm
PREMIUM
Dennis en Patricia. © Privéfoto

‘Abortusmoord’ in Diemen: ‘Hij wilde een dochter, maar God stuurde een zoon’

Patricia de Oliveira Santos uit Brazilië dacht in Dennis van E. haar gedroomde liefde te hebben gevonden. Ze was zwanger en reisde voor het eerst in haar leven naar Nederland. 18 oktober bezweken zij en haar ongeboren zoontje aan een overvloed aan drugs en abortuspillen. Haar familie is ontroostbaar: ,,Ze belde en huilde: hij wil geen zoon.”

Volledig scherm
Portret van Patricia Dos Santos. Dennis van E. wordt ervan verdacht haar te hebben vemoord in DIemen. © prive

Het blijft voor zus Fabiana zó onvoorstelbaar onbegrijpelijk: waarom zou de verloofde van haar zus een kindje dat bijna geboren ging worden, willen aborteren, vermoorden? Acht maanden zwanger was Patricia, die Dennis van E. uit Diemen drie jaar geleden had leren kennen toen hij op vakantie was in het grote Zuid-Amerikaanse land. Hij geldt als een intelligente man, die als financieel expert en pensioendeskundige geregeld in de media opdook, die het financieel zo goed had gedaan dat hij kon stoppen met werken.

De 32-jarige Patricia komt uit een arme familie uit Fortaleza, in de gevaarlijke wijk Jangurussu. Ze werkt als verkoopster en schoonmaakster en kreeg uit een eerdere relatie al twee zoons. De grote, gespierde, succesvolle Dennis van E. (48) komt als een geschenk uit de hemel in 2016. ,,Hij gedroeg zich hier als een heel goed mens, hij behandelde ons goed, hij zou het huis waar we wonen laten afbouwen. Hij is hier meerdere keren geweest, soms zelfs een paar maanden. We geloofden dat alles goed zou komen,” vertelt Fabiana, telefonisch.