Mathieu van der Poel.
Volledig scherm
Mathieu van der Poel. © ANP

Advocaat van Van der Poel na veroordeling: ‘Mathieu vindt dat hij zijn land én team in de steek heeft gelaten’

Mathieu van der Poel is in Australië veroordeeld tot een boete voor het belagen van twee meisjes in een hotel in Sydney. De rechter in Sutherland gaf de 27-jarige wielrenner een boete van 1500 Australische dollar, zo’n 1000 euro, meldt de NOS.

21 reacties

 • Gerard de Boer

  2 maanden geleden
  Voor Mathieu vd Poel vind ik het best wel heel jammer dat ie zover afgedreven is. Hij en Wout v.Aert waren toch de grootste talenten. Wout nam een " rare" beslissing om zn toenmalige contract te breken , achteraf blijkt dat een geweldige keuze . Mathieu bleef zijn team trouw en kon zo helemaal zelf zijn route uitstippelen maar haalde de voorpagina met een koprol op de Olympische spelen , en met lastige kinderen in het hotel. Jammer!
 • Kenneth Tharmaratnam

  2 maanden geleden
  @Els Weber-van Dreuten: Mathieu sliep op een andere etage, in een andere kamer omdat hij lichtjes verkouden was en anders een kamer met Jan Maas moest delen welke hij niet wilde aansteken. Een goede bond, met Wouter Bos aan het roer en chef de mission Jan v. Veen, hoort ervoor te zorgen een paar extra kamers te boeken voor situaties als deze. Met naar verluid een hotelkostenpost van 100.000€ moet dat toch kunnen zou je zeggen evenals een hotel dichterbij dan een hotel op 1,5 uur van het parcours
 • Henk Houwers

  2 maanden geleden
  Hoeven die kinderen, hun ouders en het receptiepersoneel geen verklaring af te leggen over het storende asociale gedrag? En wie huurt er als professionele organisatie in vredesnaam een 2e rangs hotelletje?
 • Harrie Derksen

  2 maanden geleden
  Inschatting en zo veel mogelijk uitsluiten van risico, die een prestatie nadelig kunnen beïnvloeden hoort ook bij topsport. Mathieu en de KNWU wordt eens wakker aub.
 • Els Weber-van Dreuten

  2 maanden geleden
  De ouders van deze tieners hadden een feestje en van der Poel had er zelf voor gekozen om bij zijn vriendin op de kamer te slapen en niet op de etage bij de andere renners. Dit was te horen op tv. Maar ik vind de reactie van de rechter wel overdreven.