Volledig scherm
De Nachtegaalstraat werd plaatselijk afgesloten voor alle verkeer om politie en parket in alle rust hun werk te laten doen. © Hans Verbeke

Agent schiet man dood die collega aanviel met schroevendraaier

Een Belgische politieman heeft vanmiddag een man neergeschoten die een collega-agent met een schroevendraaier had aangevallen in het West-Vlaamse Wevelgem. Het slachtoffer werd gereanimeerd en naar een ziekenhuis gebracht, waar hij aan zijn verwondingen bezweek. 

Volledig scherm
Het slachtoffer werd buiten neergeschoten en zakte in elkaar op een grasperkje voor het huis waar hij met z'n moeder woont. © Hans Verbeke

De 37-jarige man had vlak voor het incident zijn moeder en een paar verplegers bedreigd. Toen de politie hem kwam ophalen, reageerde hij direct agressief. De agenten gebruikten pepperspray, maar konden de man niet ontwapenen. Hij verwondde de agent met de schroevendraaier in de hals en gezicht, waarop diens collega hem met een schot in de borststreek raakte.

De man, die in zijn borststreek werd geraakt, werd ter plekke gereanimeerd en naar ziekenhuis in Kortrijk gebracht. Daar overleed hij. De gewonde agent verkeert niet in levensgevaar. Het Openbaar Ministerie stelt een onderzoek in. 

Volledig scherm
© Hans Verbeke
Volledig scherm
© Maxime Petit
  1. Nederlandse Cuba-fan bestolen van ruim 1000 euro in legendarisch hotel

    Nederland­se Cuba-fan bestolen van ruim 1000 euro in legenda­risch hotel

    Zijn beslissing om nu eens niet bij particulieren te overnachten maar in het prestigieuze Hotel Nacional de Cuba, is Govert van der Linden (60) uit Amsterdam wel heel duur komen te staan. Uit de kluis in zijn hotelkamer in het centrum van Havana verdween minstens 1000 euro van zijn vakantiebudget. ,,Ik wil de locals graag helpen, ook financieel, maar dan wel op eigen initiatief’’, verzucht de onfortuinlijke vakantieganger.