Volledig scherm
Flessen alcohol worden getest op de aanwezigheid van methanol. (archieffoto) © REUTERS

Al 19 doden in Costa Rica door vervuilde alcohol

In Costa Rica zijn al 19 mensen overleden omdat ze alcohol hebben gedronken die vermengd is met methanol. Dat heeft het ministerie van Volksgezondheid op Costa Rica bekend gemaakt.

Volgens het ministerie is het onderzoek naar de vervuilde alcohol nog in volle gang. Sinds begin juni zijn 14 mannen en 5 vrouwen in de leeftijd tussen 32 en 72 jaar overleden aan het drinken van de besmette drank.

De overheid heeft inmiddels zo’n 30.000 flessen in beslag genomen waarvan wordt vermoed dat er is geknoeid met de inhoud. De drank draagt namen als Aguardiente Molotov (vuurwater) en Guaro Gran Apache. Traditioneel wordt de drank vervaardigd uit rietsuiker. Maar verkopers verdunnen de drank soms met methanol om de winstmarges te verhogen of het alcoholpercentage te verhogen.

  1. Terwijl Donald over Iran vergadert, struint Melania door een Franse bloementuin

    Terwijl Donald over Iran vergadert, struint Melania door een Franse bloemen­tuin

    Bewust of onbewust: de kiekjes van het ‘partnerprogramma’, vandaag bij de G7 in Frankrijk, doen opvallend oubollig aan - tuttig zelfs. Terwijl de regeringsleiders zich achter gesloten deuren over zwaarwichtige zaken als de verhoudingen met Iran, Noord-Korea en China buigen, kijken hun vrouwen voor de ogen van de verzamelde wereldpers naar een riedeltje volksdansen, nippen onder toeziend oog van een Fransman met baret aan een glas bij een wijnproeverij of –zie hierboven- maken een ommetje door een tuin vol sierbloemen.