Volledig scherm
Rashida Tlaib © REUTERS

Amerikaanse Democrate mag toch Israël in

Het Amerikaanse Democratische Congreslid Rashida Tlaib mag toch naar Israël komen. Tlaib had in een brief aan de Israëlische minister van Binnenlandse Zaken gevraagd om toestemming om haar hoogbejaarde grootmoeder te bezoeken, omdat dat mogelijk de laatste kans zou zijn om haar te zien. Op humanitaire gronden is die toestemming verleend, meldt de krant Ha’aretz.

Israël meldde donderdag dat Tlaib en Ilhan Omar niet welkom waren in Israël, omdat hun bezoek ‘was bedoeld om Israël te schaden’. Premier Benjamin Netanyahu zei wel dat Tlaib eventueel op humanitaire gronden zou worden toegelaten, mits ze daartoe een verzoek zou indienden.

Tlaib, afgevaardigde voor Michigan, heeft Palestijnse ouders. Zij en Omar hebben herhaaldelijk kritiek geuit op de Israëlische behandeling van de Palestijnen en zich uitgesproken voor een boycot van Israël.

  1. Nederlander riskeert vijf jaar cel nadat hij kindje (2) zo mishandelde dat het negen dagen in coma lag
    PREMIUM

    Nederlan­der riskeert vijf jaar cel nadat hij kindje (2) zo mishandel­de dat het negen dagen in coma lag

    De 29-jarige man uit Den Bosch die het tweejarige zoontje van zijn nieuwe partner uit Bissegem (België) in juni zodanig toetakelde dat het negen dagen in kritieke toestand verkeerde, riskeert vijf jaar cel. Het jongetje is ondertussen aan de beterende hand, maar verblijft nog steeds in een revalidatiecentrum in Brussel. ,,Het is nooit mijn bedoeling geweest om hem en zijn familie zoveel pijn te doen”, zei de man tegen de rechter.