Volledig scherm
Een bewapende Somalische soldaat in de buurt van Mogadishu. © AFP

Amerikaanse leger doodt tientallen strijders van al-Shabaab in Somalië

Het Amerikaanse leger meldt dat het tijdens een luchtaanval in Somalië 52 al-Shabaabstrijders heeft gedood. Het leger deed dit in een reactie op een aanval op Somalische troepen. 

Volgens een verklaring van het Amerikaanse Afrikacommando vond de luchtaanval zaterdag plaats in de regio Midde-Juba gebied. Er zijn geen meldingen van gedode of gewonde Amerikanen.

Somalische strijdkrachten werden volgens de Amerikanen eerder onder vuur genomen door een ‘grote groep’van de al-Qaeda-verbonden extremisten. De verklaring meldt niet hoeveel Somalische strijdkrachten werden gedood of gewond zijn geraakt. 

Al-Shabaab controleert grote delen van zuidelijk en centraal Somalië en voert regelmatig aanslagen uit in de hoofdstad Mogadishu.  De groep eiste ook de verantwoordelijkheid op voor de dodelijke aanval op een luxe hotelcomplex in de Keniaanse hoofdstad Nairobi afgelopen dinsdag.

Bekijk hieronder beelden van de aanval van dinsdag:

  1. Kim zet sloopkogel in Zuid-Koreaans vakantieoord: ‘Armetierig kamp in rampgebied’

    Kim zet sloopkogel in Zuid-Koreaans vakantie­oord: ‘Armetierig kamp in rampgebied’

    De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un is laatstelijk veel in de bergen te vinden. Reed hij vorige week nog te paard over de flanken van de heilige berg Paektusan, dit keer deed hij een andere piek aan. Wat hij bij de berg Kumgang en het nabijgelegen Diamond Mountain-resort aantrof, kon de goedkeuring van de grote leider niet wegdragen. ‘Armetierig’, vindt Kim de faciliteiten die daar door Zuid-Korea zijn neergezet. En dus moet de boel, bij gebrek aan nationaal karakter, tegen de vlakte.