Volledig scherm
De knuffelactie © Oregonian

Amerikaanse leraar knuffelt gevaar van vuurwapen weg

Een sportleraar op een Amerikaanse school heeft een gewapende leerling op een wel heel bijzondere manier weten te ontwapenen. De man knuffelde de 18-jarige leerling waardoor een andere medewerker het wapen af kon pakken. Op de onlangs vrijgegeven beveiligingsbeelden is te zien dat de twee elkaar een minuut lang vasthouden. 

Het bijzondere incident stamt uit de maand mei, maar de beelden van de beveiligingscamera zijn nu pas openbaar. Op de beelden is te zien dat de gewapende jongen door een gang loopt van de Parkrose High School in Portland. 

Het is onduidelijk wat de jongen precies van plan is, maar wel is te zien dat hij sportcoach Keanon Lowe tegenkomt. De coach geeft de jongen vrijwel meteen knuffel. ,,Ik hield hem vast en vertelde hem dat ik er was om hem te redden”, vertelde Lowe aan Amerikaanse media. ,,Het was een heel emotioneel moment. Het was emotioneel voor hem en voor mij. Op dat moment voelde ik compassie. Als je jong bent, heb je vaak niet door wat je doet tot het voorbij is.”

Verward

Uit onderzoek bleek later dat de jongen niet van plan was om anderen dood te schieten. Hij had geestelijke problemen en wilde zichzelf doden. De rechter veroordeelde hem tot een voorwaardelijke celstraf van drie jaar. De jongen krijgt nu de hulp die nodig heeft.  

 1. Onderzoeksteam MH17 op zoek naar Russische topfunctionarissen

  Onderzoeks­team MH17 op zoek naar Russische topfunctio­na­ris­sen

  Het MH17-onderzoeksteam doet een nieuwe getuigenoproep in het strafrechtelijk onderzoek. Het Joint Investigation Team (JIT) zoekt informatie over politieke en militaire topfunctionarissen uit Rusland, die mogelijk opdracht hebben gegeven tot het neerhalen van het toestel. In afgeluisterde telefoongesprekken uit 2014, die nu zijn vrijgegeven, zeggen rebellen in Oost-Oekraïne onder meer ‘dat onze orders direct vanuit Moskou komen'.
 2. Broer Michel vindt zus Ana (58) dood in bed: ‘Ze was gruwelijk toegetakeld’
  PREMIUM

  Broer Michel vindt zus Ana (58) dood in bed: ‘Ze was gruwelijk toegeta­keld’

  Een Belgische vrouw van 58 is dinsdag vermoord teruggevonden in haar huis in Tolox, in het zuiden van Spanje. De Guardia Civil houdt een klopjacht op een vriend van de vrouw, ook een Belg. Speurders houden rekening met een moord in de relationele sfeer, al wordt ook roofmoord niet uitgesloten. ,,Mijn zus verzamelde antiek. Enkele waardevolle stukken zijn verdwenen", zegt de broer van het slachtoffer.