Volledig scherm
Het type pantserwagen dat tijdens een ongeval op een Amerikaanse legerbasis het leven kostte aan drie soldaten. © EPA

Amerikaanse soldaten omgekomen tijdens gevechtsoefening

Drie Amerikaanse soldaten zijn bij een gevechtsoefening om het leven gekomen. Tijdens de training kantelde een gepantserd infanterievoertuig op een oefenterrein in de staat Georgia. Daarbij raakten ook drie militairen gewond. Dat meldt het Amerikaanse leger. 

Majoor-generaal Tony Aguto spreekt over een ‘hartverscheurende dag’.  Het ongeluk met het 37 ton zware infanterievoertuig zou zondagochtend vroeg plaatsgevonden hebben op het Fort Stewart-Hunter Army Airfield in het zuidoosten van de staat. De namen van de soldaten worden niet vrijgegeven tot hun familie op de hoogte is gebracht van het ongeval.

  1. Marcus smeekt tijdens footballwedstrijd om nieuwe nier en gaat viraal

    Marcus smeekt tijdens football­wed­strijd om nieuwe nier en gaat viraal

    Terwijl andere fans een grappige boodschap opschreven in de hoop in beeld te komen tijdens een footballwedstrijd was de oproep van Edward Marcus een stuk ernstiger: hij smeekte om een nieuwe nier. Het lukte hem niet om op televisie te komen, maar dankzij een foto van een andere fan gaat hij nu toch viraal. Op Twitter is het bericht al meer dan 100.000 keer gedeeld en verschillende mensen hebben zich intussen als donor geregistreerd.