Volledig scherm
Na de schietpartij organiseerden scholieren massale protesten tegen het vuurwapengeweld in de VS. © AFP

Amerikaanse studente die bloedbad Parkland overleefde, pleegt zelfmoord

Een Amerikaanse studente die vorig jaar het bloedbad overleefde op een middelbare school in Parkland heeft zichzelf van het leven beroofd. Volgens haar moeder werd het schuldgevoel dat zijzelf het bloedbad had overleefd, haar teveel. 

Sydney Aiello zat in haar laatste jaar van de Marjory Stoneman Douglas Highschool in Parkland toen de 19-jarige Nikolas Cruz vorig jaar februari het vuur opende op de school en zeventien mensen doodschoot. Onder de slachtoffers waren de twee beste vrienden van Aiello, Meadow Pollack en Joaquin Oliver. Haar ouders vertelden aan CBS4 dat ze sindsdien behandeld werd aan het overlevendensyndroom, een vorm van posttraumatische stressstoornis (PTSS) dat ook wel concentratiekampsyndroom wordt genoemd.

Aiello (19) voelde zich schuldig omdat zij het bloedbad wel had overleefd. Ze nam na de schietpartij deel aan de massale protesten tegen het vuurwapengeweld in de VS die de scholieren van de school in Parkland organiseerden. Haar moeder zei dat toen ze ging studeren een lastige tijd doormaakte omdat ze op de universiteit bang was geworden voor klaslokalen.

,,De dood van Sydney Aiello is tragisch, schokkend en breekt ons hart. Vast staat dat dit voor een groot deel te wijten is aan de schietpartij’’, zo reageerde de familie Pollack, die hun dochter Meadow verloren. ,,Het is verschrikkelijk wat er is gebeurd. Meadow en Sydney waren al heel lang vriendinnen. Maar zelfmoord is geen oplossing’’, aldus Pollack’s vader Andrew tegen de Miami Herald.

Zie je het leven niet meer zitten? Of maak je je zorgen over een ander? Praat erover. Bel 0900-0113 of kijk op 113.nl voor hulp. Anoniem, gratis en 24/7.

De dader moest doden vanwege een demoon in zijn hoofd. Bekijk hieronder de beelden van het eerste verhoor: