Iraanse kinderen op korteafstandsraketten in een straatexpositie van het Iraanse leger, zaterdag in Teheran, om de zogenoemde 'Defensieweek' te vieren, die markeert dat het 41 jaar geleden is dat de oorlog tussen Iran en Irak (1980-1988) uitbrak.
Volledig scherm
Iraanse kinderen op korteafstandsraketten in een straatexpositie van het Iraanse leger, zaterdag in Teheran, om de zogenoemde 'Defensieweek' te vieren, die markeert dat het 41 jaar geleden is dat de oorlog tussen Iran en Irak (1980-1988) uitbrak. © EPA

Atoomenergieagentschap: Iran blokkeert toezicht op kernprogramma

Iran blokkeert deels het toezicht op zijn nucleaire programma. Dat heeft het Internationaal Atoomenergieagentschap (IAEA) zondag bekendgemaakt. Het land ontzegt inspecteurs van het IAEA de toegang tot een werkplaats waar onderdelen van centrifuges worden gemaakt die worden gebruikt om uranium te verrijken, aldus een woordvoerder van het Atoomenergieagentschap.

 1. ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’

  ‘Op de route Eindhoven-Schiphol bestaat een groot deel van de snelweg uit vijf rijstroken’, aldus lezer Tuscar Leiseboer in de vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Vaak rijden er auto’s op de vierde of zelfs vijfde rijstrook terwijl er meer dan genoeg ruimte is op de eerste drie. Als ik op de eerste strook rijd en zo’n auto in wil halen, moet ik dan helemaal naar de vijfde (meest linker) strook als er iemand op de vierde rijdt?’
 2. ‘Mitrailleurs dwingen bewoners om voor aansluiting bij Rusland te stemmen’
  Met video
  1

  ‘Mitrail­leurs dwingen bewoners om voor aanslui­ting bij Rusland te stemmen’

  In vier Oekraïense regio's die (deels) onder Russische controle staan, kan vanaf vandaag worden gestemd over wel of geen toetreding tot Rusland. Het gaat om de zelfverklaarde volksrepublieken Donetsk en Loehansk die al sinds 2014 bestuurd worden door pro-Russische leiders, maar ook in de recent veroverde gebieden Cherson en Zaporizja kunnen inwoners tot 27 september stemmen of ze zich willen aansluiten bij de Russische Federatie.