Volledig scherm
Sumoworstelaars © Shutterstock

Australische vrouw baart miniversie van Japanse sumoworstelaar

Een Australische vrouw heeft het leven geschonken aan een meisje dat er volgens haar uitziet als een miniversie van een Japanse sumoworstelaar. De flink uit de kluiten gewassen baby Remi zag twee weken te vroeg via een keizersnede het levenslicht en woog bij de geboorte 5,8 kilo. Dat is fors maar nog geen wereldrecord. De zwaarste baby ooit werd in 1955 geboren in Italië en woog 10,2 kilo.

Emma Millar (27), de moeder van Remi, wist niet dat de baby in haar buik zo groot was. Ze liet met 35 weken nog een echo maken en op dat moment woog het kleintje circa 4 kilo. ,,Groot was dan ook mijn verbazing dat ons meisje in korte tijd maar liefst 1,8 kilo zwaar bleek te zijn geworden.” Remi bleek zó groot dat een vaginale geboorte niet meer tot de mogelijkheden behoorde. ,,Dus toen de weeën te vroeg begonnen, was een keizersnede nog de enige optie.” De Italiaanse recordhoudster kwam wel langs de gebruikelijke weg ter wereld.

De jonge Australische beviel in een ziekenhuis in  Wollongong  ten zuiden van de stad Sydney. Haar man Daniel was bij de geboorte aanwezig. De andere kinderen van het koppel waren bij hun geboorte ook aan de zware kant. Zo woog hun inmiddels 2 jaar oude dochtertje Willow 5,53 kilo toen ze het levenslicht zag. Kinderen in Australië worden meestal geboren met een gemiddeld gewicht van 3,3 kilo. In Nederland is dat ongeveer 3,5 kilo waarbij meisjes meestal een ons lichter zijn dan jongetjes. 

Millar is inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen en baart, als ze met Remi naar buiten gaat, veel opzien. Aan de Daily Mail in Australië vertelde de moeder dat ze moet lachen om alle spontane reacties. ,,De meeste mensen verbazen zich over Remi's megaformaat. Daar valt weinig tegen in te brengen. Ons meisje is met recht een mini sumoworstelaar.” De verwachting van de artsen is dat Remi over enkele weken, als de gegroeid is, minder fors zal zijn. 

 1. Onderzoeksteam MH17 op zoek naar Russische topfunctionarissen

  Onderzoeks­team MH17 op zoek naar Russische topfunctio­na­ris­sen

  Het MH17-onderzoeksteam doet een nieuwe getuigenoproep in het strafrechtelijk onderzoek. Het Joint Investigation Team (JIT) zoekt informatie over politieke en militaire topfunctionarissen uit Rusland, die mogelijk opdracht hebben gegeven tot het neerhalen van het toestel. In afgeluisterde telefoongesprekken uit 2014, die nu zijn vrijgegeven, zeggen rebellen in Oost-Oekraïne onder meer ‘dat onze orders direct uit Moskou komen'.
 2. Broer Michel vindt zus Ana (58) dood in bed: ‘Ze was gruwelijk toegetakeld’
  PREMIUM

  Broer Michel vindt zus Ana (58) dood in bed: ‘Ze was gruwelijk toegeta­keld’

  Een Belgische vrouw van 58 is dinsdag vermoord teruggevonden in haar huis in Tolox, in het zuiden van Spanje. De Guardia Civil houdt een klopjacht op een vriend van de vrouw, ook een Belg. Speurders houden rekening met een moord in de relationele sfeer, al wordt ook roofmoord niet uitgesloten. ,,Mijn zus verzamelde antiek. Enkele waardevolle stukken zijn verdwenen", zegt de broer van het slachtoffer.