Met touwen is het beeld omver getrokken.
Volledig scherm
Met touwen is het beeld omver getrokken. © REUTERS

Beeld van Columbus omvergetrokken in Baltimore

Een groep demonstranten heeft gisteravond in de Amerikaanse stad Baltimore een standbeeld van ontdekkingsreiziger Christopher Columbus omver getrokken. Het beeld is vervolgens in het water gegooid. Met touwen en flink wat mankracht werd het beeld van zijn sokkel getrokken. 

 1. Tweelingzus (96) sterft 2 dagen vóór vaccinbrief aan corona, zus overleeft virus

  Tweeling­zus (96) sterft 2 dagen vóór vaccin­brief aan corona, zus overleeft virus

  Overlijden aan het coronavirus terwijl je in de wacht staat om het verlossende vaccin te krijgen. Het overkwam de 96-jarige Doris Hobday, de helft van de oudste identieke tweeling van het Verenigd Koninkrijk. Haar overlijden dompelt de familie en Britse showbizz in diepe rouw. Hobday en haar zus, die inmiddels uit het ziekenhuis is ontslagen, groeiden in de loop der jaren uit tot geliefde talkshowgasten.
 2. LIVE | Geen grote verspreiding Britse variant in Lansingerland: D66 wil nu nieuw advies van OMT

  LIVE | Geen grote versprei­ding Britse variant in Lansinger­land: D66 wil nu nieuw advies van OMT

  De Britse variant van het coronavirus is niet wijd verspreid in de gemeente Lansingerland. Dat blijkt uit het massale testen, waaraan bijna 45.000 inwoners meededen. De monsters van 27.000 inwoners zijn geanalyseerd. Hiervan zijn er 242 positief. Twaalf procent heeft de Britse variant. Deze heeft dus nog niet de overhand gekregen. Ook vandaag volgen we alle ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog. Het nieuws van de afgelopen dagen lees je hier terug.
 1. Ouders jongste slachtoffer aanslag Manchester ontroostbaar: ‘Saffie-Rose had gered kunnen worden’

  Ouders jongste slachtof­fer aanslag Manchester ontroost­baar: ‘Saf­fie-Ro­se had gered kunnen worden’

  Op 22 mei 2017 kwamen bij een zelfmoordaanslag in Manchester 22 mensen om het leven. De 22-jarige Salman Abedi blies zichzelf op toen de Manchester Arena omstreeks 22.30 uur ‘s avonds leegliep na een concert van popster Ariana Grande. De ravage was enorm. In de hal van de concertzaal stonden veel ouders te wachten om hun kinderen op te halen. Zo ook Andrew Roussos. Zijn 8-jarige dochter Saffie-Rose was het jongste slachtoffer van de bomaanslag. Jaren later blijkt dat het meisje gered had kunnen worden als de eerste hulp beter was geweest, meldt de BBC.
 1. 1,5 meter afstand houden is geen probleem met deze lasers
  Play

  1,5 meter afstand houden is geen probleem met deze lasers

 2. Wilders en Rutte botsen om avondklok: 'Doe het nou niet'
  Play

  Wilders en Rutte botsen om avondklok: 'Doe het nou niet'