Volledig scherm
© REUTERS

Bejaarde vrouw sterft na mep met elektrische step

Een vrouw is maandag op brute wijze vermoord toen ze in het Amerikaanse Long Beach over straat liep. Uit het niets werd ze tegen de grond geslagen, waarna ze door een serie klappen met een elektrische step om het leven kwam. Vandaag werd bekend dat de verdachte vervolgd zal worden voor moord. 

De buren van de vrouw, de 63-jarige Rosa Hernandez, zeggen dat ze op weg was naar kennissen om daar een cadeautje af te geven op het moment dat ze werd vermoord. Volgens de autoriteiten viel de verdachte, de 27-jarige Amad Rashad Redding, de vrouw aan toen ze elkaar tegenkwamen op de stoep. Dat schrijft de Los Angeles Times.

Redding sloeg de vrouw tegen de grond en ging daarna verder met schoppen en slaan. Op een gegeven moment gebruikte hij zelfs een elektrische step om op haar in te beuken. De vrouw overleed ter plekke aan haar verwondingen. De verdachte sloeg op de vlucht, maar werd enkele uren na de moord al gearresteerd. Over zijn motief is nog niets bekend en het lijkt erop dat de vermoedelijke dader en het slachtoffer elkaar niet kenden. 

Diep bedroefd

De fabrikant van de elektrische step, Bird, liet in een statement weten mee te willen werken aan het onderzoek. „We zijn diep bedroefd door deze gewelddaad en onze harten en gedachten gaan uit naar het slachtoffer en haar familie. We zullen samenwerken met de lokale autoriteiten om te helpen met het onderzoek.”

  1. ‘Ouders sturen huurmoordenaar af op eigen adoptiezoontje (11) voor verzekeringsgeld’

    ‘Ouders sturen huurmoorde­naar af op eigen adoptie­zoon­tje (11) voor verzeke­rings­geld’

    Een in Londen woonachtig echtpaar wordt verdacht van betrokkenheid bij de brute moord op hun eigen adoptiezoontje. De 30-jarige Kaval Raijada en zijn echtgenote Arti Dhir (55) zouden in India een huurmoordenaar op het kind hebben afgestuurd, zodat ze een flinke som verzekeringsgeld konden claimen. De Indiase overheid is woest en zet alles op alles om het echtpaar, dat in Engeland op vrije voeten is, uitgeleverd te krijgen.